szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elkészült az az értékelő jelentés, amelyet az országos rendőrfőkapitány számára készített egy hattagú bizottság, miután április elején, rendőri intézkedés alatt meghalt egy előállított férfi az izsáki rendőrőrsön – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata pénteken az MTI-t.

A közlemény felidézte, hogy Papp Károly vezérőrnagy bizottságot hozott létre a Bács-Kiskun megyében, a kiskőrösi kapitányság izsáki rendőrőrsén bekövetkezett, a fogvatartott halálával végződő rendőri intézkedés kivizsgálására.

A bizottság április 15. és április 25. között feltárta a körülményeket, és az 57 oldalas, 50 mellékletet tartalmazó értékelő jelentését határidőben átadta az országos rendőrfőkapitánynak, aki arról a lehető legrövidebb időn belül kialakítja álláspontját – írták.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány két nappal a tragédia után sajtótájékoztatón közölte: a Bács-Kiskun megyei Orgoványon április 8-án 17.30 órakor szolgálatukat teljesítő rendőrök intézkedést kezdeményeztek egy 47 éves férfival szemben motorosfűrész-lopás gyanúja miatt. Az izsáki rendőrőrsről 20.40-kor tettek jelentést arról, hogy az intézkedés alá vont ember elhunyt. Az áldozat egy magyarországi tartózkodási hellyel rendelkező, román állampolgárságú, 47 éves izsáki lakos volt.

A Népszabadság korábban azt írta: a hátrabilincselt kezű férfi halálát a hasfalát ért ütésekből származó belső vérzés okozta, ugyanakkor hozzátették, hogy az ügyészség nem közölte a halál pontos okát.

A Kecskeméti Járásbíróság április 11-én harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség állományából azóta már leszerelt 30 éves B. Csongort és a 26 éves B. Viktort. Kényszervallatás, valamint a halált okozó testi sértés elkövetése miatt a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség folytat büntetőeljárást ellenük.

Az országos rendőrfőkapitány tudatta: a két rendőr szolgálati viszonyát elöljárói megszüntették, és indoklás nélkül felmentették az izsáki rendőrőrs parancsnokát, valamint a kiskőrösi rendőrkapitányság vezetőjét is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kidobott karácsonyfákból készítenek üdítőt Észtországban

Kidobott karácsonyfákból készítenek üdítőt Észtországban

Matolcsy: Magyarország három háborút vívott 2020-ban

Matolcsy: Magyarország három háborút vívott 2020-ban

Egyre több magyar településen alacsony a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció

Egyre több magyar településen alacsony a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció