szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fogalmam sem volt, ki az a Hadházy Ákos, a KDNP nem dohányzik, nem indult pályázaton, semmi mondanivalóm nincs az ügyben – ezt mondta csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorában Pálffy István, a kereszténydemokrata párt frakciószóvivője.

A politikus szerint a KDNP-nek nincs álláspontja a trafikpályázatok ügyében. „Miért kellene nekünk ilyen ügyekben állást foglalni?” – fogalmazott.

A KDNP tervezett demográfiai kabinetjéről Pálffy István azt mondta, hogy a család fogalmát tágan kell értelmezni, de a család alapja a házasság, azaz szerintük egy férfi és egy nő kapcsolata. Ez az alap, a fundamentum. Ettől nem lehet eltérni, erre csak építkezni lehet – vélte.

A képviselő szerint hamarosan elérkezik egy olyan pillanat, amikor a gazdasági helyzet megteremti a lehetőségét a demográfiai kérdések felvetésének. Ennek első lépése a családi adókedvezmény, amit ki kellene terjeszteni. Az első és a harmadik gyerekek születnek meg, a másodikok nem akarnak jönni, azaz sok az egy és háromgyermekes család. Ezt a kérdést is kezelni kell valahogy, hogy a családok merjenek második gyermeket vállalni – mondta. Pálffy István a műsorban a testvérprémiumnak nevezett technikákról beszélt, amelyeket egyébként csak a 2014 után, vagyis a választásokat követően vezetnének be.

A Balogh József fideszes képviselő ügyével kapcsolatban feltett kérdésre Pálffy azt válaszolta, hogy ezt a kérdést felvetni szerinte gerilla újságírás, mert ez nem tartozik a KDNP-hez, a párt nem foglalkozik Balogh József családi életével. Ha bűncselekmény gyanúja merül fel, akkor a jog rendezze a kérdést, ne a KDNP – tette hozzá az interjúban, amelyről az atv.hu közölt levonatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!