szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Április 30-ig 4547-en kérték a felmentésüket a kényszernyugdíjazás alól, vagyis választják inkább a továbbdolgozást a nyugdíjazás helyett - derül ki Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Mesterházy Attila írásbeli kérdésére válaszolva.

Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője arra volt kíváncsi, hogy hányan kértek és kaptak felmentést a kényszernyugdíjazás alól, Doncsev András pedig válaszában közölte, a nyugdíjfolyósító szervhez benyújtott és feldolgozott kérelmek száma alapján április 30-ig 4547-en kérték a továbbfoglalkoztatásukat.

Az államtitkár az Emmi-heztartozó ágazatok dolgozóival kapcsolatban közölte, az egészségügyi dolgozók közül 1908-an, a felsőoktatásban 83-an, a köznevelésben 538-an, a kultúra terén 50-en, a sportban 46-an, a szociális szférában 64-en kérték a továbbfoglalkoztatást, míg a minisztériumi dolgozók közül 3-an.

A Doncsev András által közölt adatok szerint a kormány a kérvényezők közül 58 egészségügyi, 62 felsőoktatási, 113 köznevelési, 9 kultúra terén, 30 sport terén, és 11 szociális területen dolgozó kérelmét nem támogatták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!