szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Piramisrendszerben akarta beépíteni a diákokat a Dél-alföldi Hallgatói Mozgalom Egyesületbe Mechler Ákos, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) bölcsészkari hallgatói önkormányzatának akkori (2010/2011) elnöke – derül ki a HVG-hez eljuttatott hangfelvételből.

Mechler két filmklubos diákot győzköd az egyórás beszélgetésen arról, hogy lépjenek be a szervezetbe, majd szervezzenek maguk alá öt-öt embert – írja legfrissebb számában a HVG. Cserébe a hallgatói önkormányzattól vagy szervezeteitől munkát kapnak, viszont minden tagnak a fizetése tíz százalékát kell „fölfelé” befizetni.

„Annyi különbség van a Hallgatói Mozgalom és a Brókernet-fajta piramisrendszer között, hogy itt nem a te saját pénzed kell neked feladni, hanem igazából azt, amit te kapsz a hallgatói önkormányzattól mint fizetést. Tehát egyrészről ti, az embereitek kaptok egy munkát a szinteteknek megfelelő fokkal. Ha ti a harmadik szinten lesztek, akkor olyan nagyságú feladatot kaptok, amivel kellő pénzt tudtok keresni.”

„Akkor nem tudod a filmklubot tovább csinálni. Hiába, én ezzel nem tudok mit csinálni, ez így lesz” – mondja Mechler az egyik diák kérdésére, aki azt firtatja, mi történik, ha nem lép be a rendszerbe.

Az egyetemi piramisépítésről részletesen a HVG e heti számában olvashatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!