szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz szerint a baloldal bölcsebben teszi, ha nem ígéri ugyanazt a szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikát a magyar fiataloknak, amellyel egyszer már megduplázta a munkanélküliségüket és nyakig eladósította őket.

Zsigó Róbert, a nagyobbik kormánypárt szóvivője szerdán közleményben reagált a szocialista Gúr Nándor szavaira, aki azt mondta: az MSZP olyan gazdaság- és foglalkoztatáspolitikát ígér, amelynek eredményeként minden családban lesz egy kereső. Közölte azt is: minden harmadik fiatal munkanélküliként kezdi a pályáját.

A Fidesz szóvivője rámutatott: a fiatalok munkanélkülisége egész Európában súlyos probléma. Hozzátette ugyanakkor, hogy Magyarország azon kevés országok között van, amely az elmúlt három évben növelni tudta a fiatalok foglalkoztatását. 

"Míg a Gyurcsány–Bajnai-kormány cserbenhagyta őket, és hagyta, hogy értéktelen szakmákat és diplomákat nyomjanak a kezükbe, a Fidesz érdemi segítséget nyújt számukra" – fogalmazott Zsigó Róbert, aki felhívta a figyelmet a fiataloknak szóló foglalkoztatási programokra, valamint arra, hogy átalakult a szakképzés, a felsőoktatás, az adórendszer.  

Mint írta, ennek köszönhetően Magyarországon 160 ezerrel többen dolgoznak, mint a kormányváltáskor, köztük egyre több a pályakezdő. Hozzáfűzte: a munkahelyvédelmi akcióval jelenleg százezer, az "Első munkahely" garanciaprogrammal hétezer fiatal elhelyezkedését segíti a kormány. 

Két héten belül megnyílik a fiatalok vállalkozóvá válását segítő kormányzati program – tudatta –, amelyben 5 milliárd forinttal ezerötszáz fiatal vállalkozásának az elindulását támogatjuk. Emellett több ezer fiatal pályakezdését segíti az a program, amelyben mikro-, kis- és középvállalkozások kaphatnak bér- és járuléktámogatást, ha gyakornokot vesznek fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!