szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azt követően, hogy a 444.hu híroldal kikérte a parlamenti frakciók szerződését, és a múlt héten belőlük szemezgetve cikksorozatot közölt, szerdán az összes szerződést közzétette listázva.

Összesen 1542, a parlamenti frakciók által 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban megkötött szerződést listázott ki a 444.hu. A portál a múlt héten közölt cikksorozatot arról, hogy az utóbbi három évben a parlamenti frakciók ilyen-olyan jogcímen összesen 6,4 milliárd forint közpénzt költöttek el, most pedig közzéteszi a szerződések listáit.

A múlt heti cikksorozatból kiderült többek között az, hogy a Fidesz-demonstrációk korábbi állandó ceremóniamesterének, az M1 tévé jelenlegi intendánsának, Rákay Kálmán "Philipnek" a felesége 13,8 millió forintért számlázott kommunikációs tanácsokért a Fidesz-frakciónak. Grosics Gyula, az Aranycsapat egykori kapusa összesen 7,6 millió forintot kapott a párttól, bár azt még nem közölték, hogy miért is. A Fidesznél pedig kommunikációs tanácsadóként a Századvég, illetve annak egyes munkatársai szerepelnek a fizetési listán. A 444.hu listájából kiderül, hogy a Jobbiknak Usztics Mátyás színész ad beszédórákat, míg az MSZP-nek saját szóvivője, Török Zsolt számláz kommunikációs tanácsokért.

A híroldal azt írja, előfordulhat, hogy egy-egy érdekes szerződés elkerülte a figyelmüket, ezért közzéteszik az 1542 szerződést tartalmazó PDF-fájlokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!