szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A fővárosi 6-os villamoson tüntetett a dohányárusítási jogok elosztása ellen a Demokratikus Koalíció (DK) mintegy két tucat aktivistája pénteken. Varju László, a párt politikusa a koncessziós szerződések megkötésének megakadályozására szólította fel a kormányt.

A független országgyűlési képviselő a villamos Széll Kálmán téri végállomásán tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az "intézményesített állami Fidesz-korrupció ellen" tiltakoznak, ami családokat tesz tönkre.

Ezt követően Varju László és az esemény előtt kiosztott táblákat tartó, főleg idősebb aktivisták felszálltak a 6-os villamosra, amellyel a vonal végéig, a Móricz Zsigmond körtérig utaztak. Az út alatt a korábbi demonstrációkról már ismert "A Fidesz súlyosan károsítja Ön és környezete megélhetését", "Nemzeti Maffia Zrt.", "Mutyifilter", illetve "A haveroknál minden dohány" feliratú tábláikat a villamos üvegéhez nyomták, hogy azok kívülről jól olvashatóak legyenek.

A táblákat folyamatosan "poggyászoknak" nevező Varju László egy kérdésre azt válaszolta, nem kértek engedélyt a demonstrációra. Hozzátette, van jegyük, a táblák pedig méretükben megfelelnek a közlekedési eszközökre felvihető poggyászoknak.

A Fidesz szerint nagy bajban lenne a baloldal, ha a villamosokra mindenki, akinek a Gyurcsány–Bajnai-szövetségből elege van, egy táblával a kezében szállna fel. Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy kommentált: ha az előző MSZP-s kormányokon múlna, ma már villamossal sem lehetne járni, mert "nokiás dobozokban lopták szét a BKV-t".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lövöldözés volt Nigériában, húsz ember is meghalhatott

Lövöldözés volt Nigériában, húsz ember is meghalhatott

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 1. rész

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 1. rész

"Egyre inkább hiszek abban, hogy lehetünk szabadok" – Rohonyi Barnabás, az SZFE tanköztársaság moderátora

"Egyre inkább hiszek abban, hogy lehetünk szabadok" – Rohonyi Barnabás, az SZFE tanköztársaság moderátora