szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Soltész Miklós, az Emmi államtitkára szerint a Bajnai Gordonhoz köthető "anarchisták" zavarták meg a hétvégén a kormány párválasztó rendezvényét. Az esemény szerinte annyira sikeres volt, hogy ősszel folytatják.

A kormány.hu-nak Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyekért felelős államtitkára a vasárnapi Szabad egy táncra? című rendezvényről és annak megzavarásáról is beszélt.

Mint arról beszámoltunk: tiltakozók is megjelentek vasárnap a párválasztó programon a Budai Várban, a Nemzeti Táncszínházban. A rendezvényen az idősebb generáció tagjai jelentek meg, de akadtak húszas éveikben járó fiatalok is.

"Civil szervezetek, családszervezetek, szülők és fiatalok észrevételei és javaslatai alapján döntöttünk úgy, hogy egy olyan új lehetőséget teremtünk a fiatalok számára, melynek eredményeképpen mind találkozókra, mind párkapcsolati lehetőségre lehetőség nyílik" – mondta az államtitkár.

Hozzátette: a sok-sok száz táncos, szervező, együttes, akik felléptek a rendezvényen, mind a közösségteremtés célját szolgálták.

"Érthetelen az a törekvés – mely részben a baloldali média, de jól kitapinthatóan Bajnai Gordonhoz köthetően – megpróbálta teljesen ellehetetleníteni a rendezvényt" – fogalmazott Soltész, kiemelve: feltörték az esemény Facebook-oldalát és a helyszínnen "el akarták üldözni a szórakozó fiatalokat, tönkretenni a művészek fellépését".

Az államtitkár szerint "jól láthatóan Bajnai Gordonnak ugyanazok az anarchista munkatársai" voltak jelen, akik elfoglalták a Fidesz székházát, és akik húsvétkor és pünkösdkor is tüntettek. Hozzátette: az ellentüntetők kevesen voltak, "próbáltak anarchista módon viselkedni, döglött halat dobáltak, pártjelvényeket és obszcén jelvényeket osztottak ki", ami szerinte "érthetetlen, a rendezvényhez méltatlan" viselkedés.

Ennek ellenére Soltész szerint botorság lenne elvitatni a részükről a rendezvény sikerét, hiszen az eső ellenére több mint 10 helyszínen, több mint 100 együttes, több mint 5000 fiatalnak csinált programot.

Az államtitkár bejelentette: ősszel, mielőtt elindulnak a szalagavatókra a felkészülések, folytatni fogják az akciót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Áder Jánost beoltották, mégpedig a kínai vakcinával

Áder Jánost beoltották, mégpedig a kínai vakcinával

Politikai indíttatású megfélemlítésnek nevezi a Tóth Krisztinát ért támadásokat a Széchenyi Akadémia

Politikai indíttatású megfélemlítésnek nevezi a Tóth Krisztinát ért támadásokat a Széchenyi Akadémia

Szijjártó: Fordulunk kettőt-hármat, és azt látjuk, hogy egész Európa Kínából vásárol

Szijjártó: Fordulunk kettőt-hármat, és azt látjuk, hogy egész Európa Kínából vásárol