szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jogi úton vesz elégtételt Bajnai Gordon azokon, akik a Hajdú-Bét-üggyel kapcsolatban hazugságokat terjesztenek róla, és ezzel megsértik jó hírnevét. Az eddig elindított pereket Bajnai Gordon kivétel nélkül megnyerte, ezúttal Zsigó Róbertet, a Fidesz szóvivőjét pereli be.

"Zsigó Róbert, az Orbán–Simicska-rezsim nagyobbik kormánypártjának szóvivője több ízben hazudott, vagy hamis látszatot keltett, Bajnai Gordon válságkezelő miniszterelnöknek a Hajdú-Bét-ügyben játszott szerepével kapcsolatban" – közölte az Együtt 2014–PM Szövetség.

A párszövetség közölte, a valóság az, hogy Bajnai Gordon a Wallis vezetőjeként közvetlenül nem vett részt a Hajdú-Bét irányításában, üzletpolitikájának alakításában, soha nem volt a Hajdú-Bét vezetője, vagy igazgatósági tagja, a cég csődjéért nem felelős, sőt, a gazdák kárenyhítéséért személyesen járt el.

Zsigó Róbert a plenáris ülésen május 27-én.
©

"Már 2004-ben személyesen fogadta a károsultak képviselőit, és a nekik tett ígéretnek megfelelően több ízben lobbizott az államnál, hogy a bajba jutott gazdák a jogszabályok szerinti legmagasabb kárpótlásban részesülhessenek. Ezek a családok később éppen az ő közbenjárásának köszönhetően jutottak pénzhez" – írták.

Bajnai Gordon ezért személyiségi jogi pert indít Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője ellen, aki szerinte hazugságokat terjeszt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fényesen izzó meteor világította be az éjszakát Győr-Moson-Sopron megyében – videó

Fényesen izzó meteor világította be az éjszakát Győr-Moson-Sopron megyében – videó

Gripenek búcsúztatják ma Budapest felett az utolsó Pumát

Gripenek búcsúztatják ma Budapest felett az utolsó Pumát

Kijutott az olimpiára a női vízilabda-válogatott

Kijutott az olimpiára a női vízilabda-válogatott