szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szolnoki emberölés gyanúsítottjánál megtalálták a gyilkossághoz használt fegyvert, valamint az általa elrabolt pénzt és ékszereket - közölte Szakács László, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőr-főkapitány bűnügyi helyettese szerdán, szolnoki sajtótájékoztatóján.

A Hunyadi utcában hétfőn történt bűncselekmény gyanúsítottját, a 49 éves T. Istvánt a Szolnoki Járásbíróság nem sokkal korábban előzetes letartóztatásba helyezte. A rendőri vezető elmondta: a gyanúsított gépkocsivásárlás ürügyén jutott be a családi házba, ahol pénzt és egyéb értékeket követelt az 52 éves tulajdonostól, majd lelőtte. Az áldozat feleségének sikerült kimenekülnie az épületből, és azonnal segítséget kért a rendőrségtől.

Szakács László a nyomozás részleteiről elmondta: mivel feltehető volt, hogy az elkövetőnek fegyvere van, értesítették a Terrorelhárítási Központ munkatársait is. Az adatgyűjtés alapján két ember került lehetséges elkövetőként a hatóság látókörébe - tette hozzá.

Röviddel a bűncselekmény elkövetése után - a meglévő adatok, az asszony által adott személyleírás és egyéb körülmények alapján - a rendőrök ellenőriztek egy szolnoki férfit, akiről rövid időn belül kiderült, nincs köze a bűncselekményhez. A megyei rendőr-főkapitány az irodájában személyesen fogadta az érintettet, és tájékoztatta, miért került sor az intézkedésre. A férfi - akinek családi neve csak egy betűvel tér el T. Istvánétól - a főkapitány által elmondottakat tudomásul vette, elfogadta - mondta a főkapitány bűnügyi helyettese.

Szabó Zoltán alezredes, a Szolnoki Rendőrkapitányság megbízott vezetője a sajtótájékoztatón cáfolta azokat a médiában megjelent állításokat, hogy az ellenőrzött férfi családtagjait vegzálták, illetve előállították volna. Mint mondta, személyesen és telefonon kérték meg őket, hogy menjenek be a szolnoki kapitányságra. A kérésnek önként eleget tettek, semmilyen akadályoztatást, egészségügyi problémát nem jeleztek a hatóságnak, a rendőrségen csaknem másfél órát tartózkodtak.

Szabó Zoltán a továbbiakban elmondta: a másik férfit, a gyilkosság feltételezett elkövetőjét a bűncselekmény bejelentésétől számított három órán belül azonosították, ellene azonnal elfogató parancsot adtak ki. Miközben jelentős erőkkel folyt a felkutatása, egy, a megyei főkapitányság állományába tartozó, szolgálaton kívüli rendőr vette észre őt Szolnok belvárosában, és azonnal értesítette kollégáit.

A főtörzsőrmester helyzetfelismerésének és a környéken tartózkodó állampolgárok jelzéseinek köszönhetően a szolnoki rendőrök a gépkocsival, majd gyalogosan menekülő elkövetőt a szolnoki Szent István téren elfogták. Az elrabolt pénzt és ékszereket egy fegyverrel együtt a férfi bérelt gépjárművében találták meg - tette hozzá Szabó Zoltán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Milliárdos adósság és állami apanázs: hogyan fog megélni ezután Donald Trump?

Milliárdos adósság és állami apanázs: hogyan fog megélni ezután Donald Trump?

Hatásos? Drága? Titokzatos? Minden, amit az orosz Szputnyik V vakcináról tudni lehet

Hatásos? Drága? Titokzatos? Minden, amit az orosz Szputnyik V vakcináról tudni lehet

16 millió forintnyi rubelt kérnek egy 12, azaz tizenkettő kilométert futott régi Ladáért

16 millió forintnyi rubelt kérnek egy 12, azaz tizenkettő kilométert futott régi Ladáért