szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felfüggesztik a mobilgát-projektet – ezt mondta telefonon Tarlós István az Átlátszó.hu főszerkesztőjének csütörtök délután Bodoky Tamás facebookos bejegyzése szerint. Tarlós István a mobilgátról szóló csütörtöki cikkük megjelenése után hívta fel a főszerkesztőt.

"Felfüggesztjük, hagyjuk a francba az egészet, azokra hárítom a felelősséget, akik megakadályozták, majd Becker úr és az atlatszo.hu mehet homokzsákokat pakolni!" – mondta Tarlós István a facebookos bejegyzés szerint, utalva az oknyomozó portálra és annak egyik szerzőjére.

Az Átlátszó.hu csütörtökön azt írta: a 4,8 milliárd forintos tervezett költségű mobil gát jelentősebb árvíz idején úgy védené meg az üdülőövezeti lakókat, hogy őket a gát mögül kitelepítik. Ha bízva a mobil gát állékonyságában a Nánási útnál nem készülnek fel a védekezésre, akkor egy gátszakadás esetén mindent elöntene az ár egészen a Szentendrei útig, Csillaghegy-Pünkösdfürdő vagy a Pók utcai lakótelep egyes területeit néhány órán belül 3-5 méteres víz borítana.

©

A portál úgy tudja, hogy sokat módosították a nemrég beadott engedélyezési tervet, és nem tisztáztak megnyugtatóan számos alapvető szakmai kérdést. A tervező által készített látványtervek például szakértők szerint köszönőviszonyban sincsenek a valósággal: elképzelhetetlen, hogy a tervező képein látható nagy fák megmaradjanak, hiszen árvíz idején ez az alumíniumból készült gátra nézve – a kidőlés veszélye miatt – kezelhetetlenül magas kockázatot jelentene – olvasható a cikkben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Szabó János egykori földművelésügyi miniszter

Meghalt Szabó János egykori földművelésügyi miniszter

Angelina Jolie bocsátotta árverésre, több mint nyolcmillió fontért kelt el Winston Churchill egy festménye

Angelina Jolie bocsátotta árverésre, több mint nyolcmillió fontért kelt el Winston Churchill egy festménye

A NAV akár el is engedheti a tb-tartozást

A NAV akár el is engedheti a tb-tartozást