szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Duna magas vízállása és az Ausztria felől közeledő árhullám miatt hétfő délutántól határozatlan ideig a lakossági vendégek nem látogathatják a margitszigeti Hajós-Széchy Sportuszodát.

A válogatott és egyesületi sportolók egyelőre a Széchy Tamás medencében megtarthatják edzéseiket, de ha a Duna vízszintje az előre jelzett ütemben emelkedik tovább, akkor a hét második felében az ő esetükben is szükség lehet az uszoda használatának korlátozására – közölte a Nemzeti Sportközpontok (NSK) hétfőn.

Az NSK szakemberei már elvégezték az árvízhez kapcsolódó műszaki megelőző intézkedéseket.

"A védekezést már megkezdtük, lezártuk a zsilipeket, de már most olyan magas a Duna, hogy a szennyvízelvezető-rendszer nem működik tökéletesen, emiatt nem engedhetjük be a nagyközönséget az uszodába" – mondta Dala Tamás, a Nemzeti Úszó és Vízilabda Központ vezetője. 

Hozzátette, folyamatosan tartják a kapcsolatot a katasztrófavédelemmel, és figyelik az előrejelzéseket: ha valóban 800 centiméter felett tetőzik a Duna, akkor mindenképpen homokzsákokkal kell megvédeni a létesítményt.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az UEFA közleményéből értesült Budapest, hogy telt házas Eb-meccsek lehetnek a városban

Az UEFA közleményéből értesült Budapest, hogy telt házas Eb-meccsek lehetnek a városban

Petry Zsolt tisztára akarja mosni a nevét

Petry Zsolt tisztára akarja mosni a nevét

Kézzel fogható zene: újra divatban a kazetta

Kézzel fogható zene: újra divatban a kazetta