szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Befejeződött a kitelepítés Komárom-Esztergom megyei Pilismarót üdülőövezetében - közölte a honlapján a rendőrség szombat kora délután.

Az ORFK közleménye szerint az életvitelszerűen még a településrészen tartózkodó 38 ember fegyelmezetten hajtotta végre a kitelepítést, amelyre korábban nem csak az érintettek, hanem a rendőrség is felkészült. Az állampolgárok a rendőrökkel együttműködve követték a hatóság rendelkezéseit, rendőri intézkedés nem történt.

Az ORFK ismertette: a rendőrség biztosította a kitelepítésben részt vett szállító járművek felvezetését és akadálytalan mozgását, regisztrálta a kitelepített és a befogadott lakosságot. A visszamaradó vagyon- és értéktárgyak megóvását a rendőrség fokozottan és folyamatosan ellenőrzi. A településen szombaton negyed kettőtől 15 rendőr teljesít folyamatos rendészeti szolgálatot.

A közlemény kitér arra is, hogy a pénteken kitelepített Győrújfalun és közvetlen térségében 223 rendőr garantálja a lakosság visszamaradt vagyon- és értéktárgyainak megóvását. A kitelepítés végrehajtása óta eltelt időszakban a térségből bűncselekmény elkövetéséről nem érkezett bejelentés. A rendőrség folyamatosan fenntartja a fokozott rendőri jelenlétet Győrújfalun.

A kitelepítés kezdetekor, szombat délben Pergel István, Pilismarót polgármestere az MTI-nek azt mondta: a vízállás 797 centiméter. Az üdülőterületen a telefonszolgáltatás 650 centiméternél, az áramellátás 670 centiméternél megszűnt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Méregdrága lesz a Sony új mobilja, de nem mindenkinek szánják az Xperia Prót

Méregdrága lesz a Sony új mobilja, de nem mindenkinek szánják az Xperia Prót

Lukácsi Katalin meztelenül mutatta meg, milyen közel van Auschwitz

Lukácsi Katalin meztelenül mutatta meg, milyen közel van Auschwitz

Már Tuchel irányítja a Chelsea-t, Lőw Zsolt segíti

Már Tuchel irányítja a Chelsea-t, Lőw Zsolt segíti