szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közveszély helyszínén történt bűncselekmény elkövetése miatt a rendőrség kilenc esetben indítottak eljárást - közölték a hvg.hu-val. Egyet megszüntettek, egyben jogerős ítélet is van már, a többi közül két ügynek nem derítették fel az elkövetőit. Közveszély helyén, így árvízsújtotta területen elkövetett vagyonelleni bűncselekmények a Büntető törvénykönyv májusban életbe lépett szigorítása miatt akár tíz év szabadságvesztéssel is büntethetőek, amiről a bíróságok soron kívül dönthetnek.

A rendőrök kilenc esetben indítottak eljárást közveszély területén elkövetett bűncselekmény miatt, de egy ügyben - bűncselekmény hiánya miatt - meg kellett szüntetni a nyomozást. A hvg.hu-nak adott tájékoztatásában az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata megírta, egy esetben a tetteseket már jogerősen elítélték és büntetésük letöltését meg is kezdték. Nem adták meg, de nyilván az almásfüzitői gátakról homokzsákokat lopó asszonyok ügyéről van szó.

Ismert, négy hónap börtönbüntetésre ítélte közveszély helyszínén elkövetett lopás miatt a Tatabányai Járásbíróság június 9-én azt a két nőt, aki töltésre váró, 55 homokzsákot lopott el június 7-én az árvízi munkálatok egyik almásfüzitői helyszínéről. A két ácsi asszonyt, akik a zsákokban diót és takarmányt akartak tárolni a jogerős ítélet kihirdetése után a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték büntetésük letöltésére.

A homokzsák-tolvajok ügye mellett két esetben miatt most zajlik a tettesek a bíróság elé állítása - tették hozzá. Az ORFK közlése szerint még öt, közveszély helyszínén történt bűncselekmény elkövetése miatt nyomoznak, és ezek közül háromban már el is fogták a tetteseket. Hogy milyen ügyekről van szó, a rendőrség nem részletezte a hvg.hu megkeresésében kértek ellenére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Brazíliában már 360 ezer halottja van a járványnak

Brazíliában már 360 ezer halottja van a járványnak

Ellenállóbb lehet a vakcinákkal szemben a koronavírus brazil mutációja

Ellenállóbb lehet a vakcinákkal szemben a koronavírus brazil mutációja

A francia orvosi akadémia hat hónapra növelné a dózisok közti időtartamot a Pfizer és a Moderna vakcináinál

A francia orvosi akadémia hat hónapra növelné a dózisok közti időtartamot a Pfizer és a Moderna vakcináinál