szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bruttó 256,7 millió forintot költött a kormány a "Magyarország jobban teljesít" kampányra, a színes prospektus ebből 91,5 millióba került - írja az Átlátszó.

Az Átlátszó közadatigénylésben kérte ki a "Magyarország jobban teljesít"-kampány részletezését a Miniszterelnökségtől, amely válaszában közölte, hogy 2013. február 20-án vállakozási keretszerződést kötöttek a Lounge Design Kft.-vel a Miniszterelnökség 2013-2014. évi kommunikációs feladatainak ellátásához kapcsoló kreatív feladatokra. A szerződés keretösszege 150 millió forint + Áfa, mely 90 százalékkal, vagyis nettó 135 millióval emelhető.

Ennek a szerződésnek a részeként rendelték meg a cégtől a "Magyarország jobban teljesít" tévéspotokat, 8 millióért, ám azt, hogy melyik csatornákon, hány alkalommal, és mennyiért jelentek meg a reklámok, nem közölte a Miniszterelnökség.

A színes prospektus előállításával és terjesztésével kapcsolatban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az adatgazda, a KIM válasza szerint pedig a prospektus 4,15 millió darab megrendelt példányának előállítását bruttó 55 392 955 forintért a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó végezte, a terjesztést a Magyar Posta bruttó 32 677 100 forintért.

A kreatív, az előállítás, és a terjesztés költségeit összeadva kijön, hogy összesen 91,5 millióba fájt az adófizetőknek a sikerfüzet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Turisták helyett migránsok érkeznek a Kanári-szigetekre

Turisták helyett migránsok érkeznek a Kanári-szigetekre

Az AstraZeneca eladta a részesedését a Modernában

Az AstraZeneca eladta a részesedését a Modernában

Meghalt Szabó János egykori földművelésügyi miniszter

Meghalt Szabó János egykori földművelésügyi miniszter