szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) nem gondoskodik megfelelően a gyermekek nyári felügyeletéről és étkeztetéséről, így ez sok helyen megoldatlan - mondta Kunhalmi Ágnes MSZP-s oktatáspolitikus kedden sajtótájékoztatón.

A szocialista párt elnökségi tagja közölte: a közoktatásban végrehajtott megszorítások miatt sok gyermek elhelyezése, étkezése nincs megoldva, a Klik ugyanis képtelen eleget tenni a korábban az önkormányzatok által ellátott feladatoknak. Szavai szerint szülőktől, pedagógusoktól és helyhatóságoktól is kaptak ilyen jelzéseket.

Hozzátette: ez újabb bizonyítéka annak, hogy az iskolák állami felügyelet alá vonása lényegesen több kárt okozott, mint amennyi haszonnal járt. A Fideszt és a kormányt arra szólította fel, biztosítsa a költségvetésben a gyermekétkeztetéshez és a tanulók nyári felügyeletéhez, napközijéhez szükséges összeget.

Horváth Csaba, az MSZP alelnöke és fővárosi frakcióvezetője arról beszélt: a budapesti városvezetés az elmúlt három évben egyáltalán nem támogatta a rászoruló gyermekek üdültetését.

Kijelentette: ha győznek 2014-ben, visszaveszik az iskolafenntartói feladatokat az államtól, így ez újra a fővárosi és a kerületi önkormányzatok hatásköre lesz majd. Azt is közölte, hogy ebben az esetben az MSZP-s városvezetés 30 ezer budapesti gyermek üdülését biztosítaná.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Intelligens kapcsolók nélkül nincs okosotthon

Intelligens kapcsolók nélkül nincs okosotthon

Vezető minisztériumi tisztségviselőt vett őrizetbe a főügyészség

Vezető minisztériumi tisztségviselőt vett őrizetbe a főügyészség

Monte Cristo grófja nem férne be a nyolc leggazdagabb magyar közé

Monte Cristo grófja nem férne be a nyolc leggazdagabb magyar közé