szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormány szándéka, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa legyen, biztonságban érezze magát minden becsületes állampolgár és idelátogató – jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön, a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola ünnepségén.

A végzős tanulók kibocsátása, valamint a kezdők eskütétele és az oktatási intézmény alapításának huszadik évfordulója alkalmából rendezett eseményen Pintér Sándor hangsúlyozta, az ifjú rendőrök szolgálatba állására nagy szüksége van az országnak.

A belügyminiszter úgy fogalmazott, érezze magát fenyegetve mindenki, aki a törvényeket megszegve mások életét, testi épségét, anyagi javait veszélyezteti. "Rendet akarunk, csak a törvényes rend keretein belül fejlődhet az ország gyorsan, és csatlakozhat Európa vezető országaihoz" – tette hozzá.

Ezen cél érdekében szigorították a törvényeket, megemelték 3500 fővel a rendőri létszámot, és hatékonyabbá tették a rendőrség működését – mutatott rá.
A tárcavezető azt mondta, elvárja a most végzettektől, hogy fiatalos lendületükkel vegyenek részt a kormány célkitűzéseinek megvalósításában, a jobb közbiztonság megteremtésében.

Kitért arra is, hogy a rendszerváltást követően az ország más típusú rendet, más típusú rendőrséget akart. Ezek az igények maguk után vonták a rendőrökkel szembeni társadalmi és szakmai elvárások változását. Magasabb műveltségű, szakmailag képezettebb, törvényesen, szakszerűen intézkedő rendőrökre volt igény.

Egy egységes elven működő, korszerű, a kor jogi, technikai, szakmai követelményeinek megfelelő, iskolarendszerű oktatást kellett kialakítani. Az országos rendszer részeként ezt biztosította és biztosítja ma is a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola – magyarázta.

Hangsúlyozta: az intézménynek meg kellett teremteni az érettségin alapuló minőségi rendőrképezést, amely Magyarország történetében először adott szakmai végzettséget a hallgatóknak – itt Miskolcon –, és meg kellett felelni a mennyiségi elvárásoknak.

Az elmúlt 20 évben csaknem 9 ezer rendőr fejezte be iskolai tevékenységét a borsodi megyeszékhely iskolájában, amely 1993-as megalakulása óta tudatos, tervszerű munkával folyamatosan fejlődött, figyelt a tehetséggondozásra, a minőségre.

Megjegyezte: gratulál az eredményekhez, ugyanakkor azt mondta, "ne feledjék el, mindig, mindent lehet jobban csinálni".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
10 dolog, amire érdemes felkészülni, ha vállalkozása van!

10 dolog, amire érdemes felkészülni, ha vállalkozása van!

Thürmer Gyula meglátogatta Aljakszandr Lukasenkát

Thürmer Gyula meglátogatta Aljakszandr Lukasenkát

Óriási segítséget kapnak a Windows 7-felhasználók

Óriási segítséget kapnak a Windows 7-felhasználók