szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Május 10-én a fél országban egy balatonlellei rablás elkövetőit üldözték a rendőrök, minden forgalmasabb utat géppisztolyos járőrök ellenőriztek. Most semmit nem árultak el arról, hol tart a nyomozás.

Egyelőre úgy tűnik, sikerrel menekültek el a hatóságok elől azok a fegyveres rablók, akik idén május 10-én egy balatonlellei ház lakóit támadták meg. Az ügy nem csak a súlyos bűntett miatt kapott nagy nyilvánosságot, hanem azért is, mert a rendőrök az egész országra kiterjedő hajtóvadászatot tartottak a rablók mielőbbi kézre kerítésére. Somogy megye útjai mellett még a főváros hídjain is hatalmas dugók keletkeztek. Géppisztollyal és golyóálló mellénnyel felszerelt rendőrök állították meg az autósokat, nyittatták ki velük a csomagtartókat az M1-es és M7-es bevezetőjénél, az M0-snál, illetve a BAH-csomópont környékén is.

A rablók autója meglett

Magáról a bűncselekményről hivatalosan csak annyit közöltek, hogy a bűnözők egy Erdősor utcai családi házban jártak, az ott lakó házaspárt bántalmazták és megkötözték, majd eltulajdonítottak készpénzt, ékszereket, maroklőfegyvereket. Ezt követően egy LNM-959 forgalmi rendszámú, zöldesfekete színű, háromajtós, Alfa 145 típusú autóval távoztak a helyszínről. A helyi média, a Sonline.hu információi szerint az áldozat egy autókereskedő volt.

A nagy rendőri készültség oka az volt, hogy felmerült annak lehetősége, hogy a fegyveresek nem külföldre menekültek, hanem a fővárosba, ahol szintén jól el tudnak bújni. (Ambrus Attila, a "Viszkis rabló" szintén a XIV. kerületben, egy Nagy Lajos király úti emeletes ház egyik lakásában rejtőzködött, miután megszökött.)

Az ügyben nincs tájékoztatás

Hogy hol tart jelenleg az ügy, ismert-e a rendőrök előtt a rablók személye, tűztek-e ki a fejükre nyomravezetői díjat, nem tudni. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság (SMRFK) szóvivője, Méhes Dóra a hvg.hu megkeresésére csak annyit közölt, mivel az eljárás folyamatban van, ezért nem adhatnak ki információt az ügyben. Az, hogy még az egyébként nyilvános díjkitűzésről sem adnak tájékoztatást, azt jelezheti, hogy a rendőrök nem túl sok információval rendelkezhetnek a tettesekről, vagy arról, hogy jelenleg hol bujkálhatnak.

Az SMRFK részéről egyébként közölték azt is, hogy a kellő időben minden tájékoztatást meg fognak adni, mint június 28-án is közreadták, hogy elfogták B. Armandot, aki tavaly augusztusban és idén február 23-án kirabolt egy lottózót Balatonlellén a Kossuth Lajos utcában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!