szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szégyenteljes, hogy Schiffer András egy olyan tisztességes embert rágalmaz meg, mint Küllői, pusztán azért, mert a barátomnak mondhatom - írta ki Facebook-oldalára Bajnai Gordon, az Együtt 2014 vezetője, miután a Heti Válaszban közölt Schiffer-interjúban arra utaltak, hogy Küllői annak idején befolyást akart szerezni az LMP-ben.

"Schiffer András a Bajnai-hálózat tagjaként emlegeti Küllői Pétert, a Mosoly Alapitvány és a nemzetközileg is elismert Bátor Tábor fáradhatatlan támogatóját. Ebben nem az a legszégyenteljesebb, hogy Schiffer is a “Bajnai-gárdázás” képtelenségeinek a szintjére süllyedt... Hanem az, hogy egy olyan tisztességes embert rágalmaz meg, mint Küllői. Pusztán azért, mert a barátomnak mondhatom. Támadjon Schiffer és a Fidesz engem, én a politikai vetélytársuk vagyok, állok a lejárató kampányuk elébe is - de el a kezekkel Küllői Pétertől!" - írta ki Facebook-oldalára Bajnai Gordon.

A Heti Válasz szerdán ajánlót közölt a csütörtökön megjelent lapszámban közölt Schiffer András-interjúból, és a lap által közzétett szöveg szerint az LMP-s politikus arról beszélt az interjúban, hogy Küllői Péter 2008-ban megkereste az akkor frissen alakult pártot és azzal a feltétellel ajánlott segítséget, hogy ha Schiffer hátralép. A lap Küllőit Bajnai Gordon köréhez sorolja. Az LMP-sként parlamenti mandátumot szerző, de a pártból azóta kilépő (viszont az újjáalakuló LMP-frakciótagokhoz sorolható) Ertsey Katalin erre kiírta a Facebookra, hogy Schiffer rosszul emlékszik, hiszen éppen ők keresték meg Küllőit, aki visszautasította közeledésüket. Ertsey a bejegyzését később törölte, de a 444.hu-nak nyilatkozva azt mondta, hogy szerinte Schiffer rosszul emlékszik. Az LMP egyik sajtósa a lapnak aztán azt mondta, hogy két küönböző találkozóról volt szó, az egyiket állítólag még Küllői, majd a későbbit az akkor mmár párttag Ertsey kezdeményezte. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Norvégia elhalasztja a végső döntést az AstraZeneca-vakcináról

Norvégia elhalasztja a végső döntést az AstraZeneca-vakcináról

Elmarad a Forma-1-es Kanadai Nagydíj, Törökország lehet a beugró

Elmarad a Forma-1-es Kanadai Nagydíj, Törökország lehet a beugró

Etikai állásfoglalást kért Zacher Gábor nyilatkozatáról Kásler főtanácsadója

Etikai állásfoglalást kért Zacher Gábor nyilatkozatáról Kásler főtanácsadója