szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A férfi - aki vadászfegyverrel végzett egy 68 éves nővel és 38 éves segítőjével - azzal indokolta tettét, hogy a szomszédok a növényeit, fáit lepermetezték vegyszerrel, és ezzel családja egészségét is veszélyeztették.

Családja egészségét veszélyeztették, ezzel indokolta, hogy szomszédjaira támadt a várpalotai lövöldöző - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn. Ez áll abban az üzenetben, amelyet a magával is végző gyilkos hagyott a rendőrségnek.

A helyszíneléskor találták meg a gyilkos üzenetét. A férfi - aki vadászfegyverrel végzett egy 68 éves nővel és 38 éves segítőjével - azzal indokolta tettét, hogy a szomszédok a növényeit, fáit lepermetezték vegyszerrel, és ezzel családja egészségét is veszélyeztették.

A szóvivő azt is elmondta, hogy június végén az 58 éves férfi a permetezésre hivatkozva feljelentést tett a vasárnap megölt szomszédja ellen a várpalotai kapitányságon, ahol rongálás miatt indult eljárás. Kihallgatták akkor egy másik szomszédját is, aki az 58 éves, háromgyermekes családapát kötözködő embernek nevezte. Dömölki Zsolt hozzátette, hogy az eljárásban a későbbi lövöldöző érvényes fegyvertartási engedélye visszavonásának szükségességére utaló körülmény nem merült fel.

A rendőrség vasárnap arról adott tájékoztatást, hogy reggel fél nyolc előtt lakossági bejelentést kaptak arról, hogy valaki lövöldözik Várpalotán a Krúdy Gyula utcában. Hét óra körül K. Imre több lövést adott le a szomszédos családi házban tartózkodókra.

Mire a rendőrök a helyszínre értek, a mentők egy 68 éves nő és egy 38 éves férfi életéért küzdöttek. A meglőtt férfi a helyszínen meghalt, a nő később a kórházban halt meg.

A bűncselekmény után az elkövető hazament és bezárkózott az otthonába. A Terrorelhárítási Központ munkatársai 9 óra 40 perc körül bejutottak a házába, és megállapították, hogy öngyilkos lett, felakasztotta magát. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Foci-Eb: hétvégéig nyilatkozhat három város, hány nézőt enged be a meccseire

Foci-Eb: hétvégéig nyilatkozhat három város, hány nézőt enged be a meccseire

Sérült gyereket hátrahagyva menekültek a rendőrök elől a balesetező fiatalok

Sérült gyereket hátrahagyva menekültek a rendőrök elől a balesetező fiatalok

Összehajtható, kinyújtható telefonok? Készüljön, jön a dömping belőlük

Összehajtható, kinyújtható telefonok? Készüljön, jön a dömping belőlük