szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Baseballütővel támadt egy csókolózó meleg párra egy éjjel-nappali üzlet alkalmazottja a VIII. kerületben, a kiérkező rendőrök pedig közszeméremsértés miatti előállítással fenyegették őket.

Egy meleg pár és egy barátjuk augusztus 14-én hajnali három körül egy buliból sétált hazafele, a VIII. kerület körúti részénél pedig amikor egyikük betért egy nemzeti dohányboltba, a meleg pár kinn maradt várakozni, és közben megcsókolták egymást. A közeli éjjel-nappali alkalmazottja erre egy baseballütőt a kezében tartva a meleg párra akart támadni, és kiabált velük – írja a 444.hu.

A pár kihívta a rendőrséget, a fél óra után kiérkező rendőrök azonban azt javasolták a bolt alkalmazottainak, hogy tegyenek feljelentést közszerméremsértésért, mert szerintük az azonos neműek közötti nyilvános csókváltás közszeméremsértésnek minősül, amiért akár őket is elő lehetne állítani.

Az egyik érintet meleg férfi másnap felkereste a kerületi rendőrkapitányságot, de ott azt mondták neki, hogy az intézkedő rendőrök a Készenléti Rendőrség állományához tartoznak, ugyanakkor az eljárás el fog indulni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!