szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Hernád baloldali mellékvízfolyásán, a Vasonca-patakon az elmúlt években jelentős árvizek vonultak le. A záporok és felhőszakadások okozta árvizek ellen tározók építésével védekeznek.

Az esetleges árvizek ellen védő záportározókat épít a Vasonca-patakon az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság (Émvizig), a két tározó összesen nyolc községet véd a záporok és felhőszakadások okozta árvizek ellen - közölte a vízügyi igazgatóság.

Az Európai Unió által finanszírozott, félmilliárd forintba kerülő beruházás decemberre fejeződhet be. Alsógagy határában több mint 300 ezer, Rásonysápberencsnél pedig 960 ezer köbméter víz befogadására alkalmas tározó épül.

A Hernád baloldali mellékvízfolyásán, a Vasonca-patakon az elmúlt években jelentős árvizek vonultak le. A mederben és a műtárgyakban súlyos károk keletkeztek, a patak menti településeket - Alsógagy, Baktakék, Beret, Detek, Rásonysápberencs, Léh, Kázsmárk és Halmaj - pedig többször elöntötte, veszélyeztette a víz, emiatt sokakat kitelepítettek otthonaikból.

Az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság az újabb árvízi károk megelőzése érdekében építi ki a két tározót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szaúdi trónörökös bűnös, de Washington érdekből nem bünteti

A szaúdi trónörökös bűnös, de Washington érdekből nem bünteti

Nagyot emelkedik a tejtermékek ára

Nagyot emelkedik a tejtermékek ára

Vidnyánszky is tagja volt a bizottságnak, amely Vidnyánszky színészét javasolta igazgatónak

Vidnyánszky is tagja volt a bizottságnak, amely Vidnyánszky színészét javasolta igazgatónak