szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Már a pályázat meghirdetésekor jól körülhatárolható, mely cégek esélyesek a geotermikus energia kutatására kiírt koncessziókra: a Mol és egy feltörekvő kis cég, az EU-Fire Kft. - írja e heti számában a HVG.

A Mol lehetséges szerepe nem okozott meglepetést, hiszen az olajvállalat a szénhidrogén-kutatások egyfajta melléktermékeként már könyvtárnyi szakirodalmat hozott össze a geotermikus energiához szükséges ismeretek területén.

Az ausztrál Green Rock Energy International Ltd.-del 2008-ban önálló leányvállalatot gründolt, és a fúráshoz szükséges méregdrága eszközei is megvannak. Mire azonban bármilyen komolyabb projektjük beindulhatott volna, az állam becsukta előttük a kapukat a 2500 méter alatti mélységek zárttá nyilvánításával.

A Mol most diplomatikusan csak annyit válaszolt a HVG-nek, hogy a projektek megtérülését jelenleg vizsgálják. Viszonylag új szereplő a piacon az EU-Fire Kft.

Arról, hogy kik ők valójában, a HVG e heti számában olvashat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Feltűnő volt a Jaguar egy tréleren Nagykerekinél, és lopott is

Feltűnő volt a Jaguar egy tréleren Nagykerekinél, és lopott is

Tizenegy aranybányászt kimenekítettek Kínában

Tizenegy aranybányászt kimenekítettek Kínában

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát