szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Az elfogadhatatlannál egy kicsivel jobb csak" Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint a Bajnai–Mesterházy megállapodás, ugyanis nem sikerült kihívót állítani Orbán Viktornak.

Bajnai és Mesterházy közös felelőssége, hogy bár vállalták, hogy indítanak egy közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet, ebbe végül beletört a bicskájuk – mondta Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke az M1 Ma Reggel című műsorában.

Gyurcsány szerint az MSZP és az Együtt-PM csak talált egy modus vivendit, de a végeredmény az, hogy végül külön indulnak, és nem sikerült miniszterelnök-jelöltet állítani Orbán Viktorral szemben.

Gyurcsány azt mondta, emberileg felhőtlen a kapcsolata Mesterházyval, de nem ért egyet vele, mert míg az MSZP elnöke ezt a kompromisszumot jónak tartja, a DK elnöke szerint ez az elfogadhatatlannál csak egy kicsivel jobb. Gyurcsány azt mondta, Orbán leváltásának ügyében egyébként egyetértenek, de a 2014-es választások igazi tétje, hogy leváltják-e Orbán Viktort.

"Én nem fanyalgok, én boldogtalan vagyok a megállapodás elmaradása miatt" – tette hozzá Gyurcsány az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A politikus azt mondta, Bajnai és Mesterházy akaratlanul is egymás ellen fog versenyezni.

Gyurcsány azt mondta, ha lett volna közös lista, akkor ő kevéssel is beérte volna, de azt ő is megerősítette, hogy a DK, az MSZP és az Együtt-PM is külön-külön frakciót fog alakítani a parlamentben, ha bejutnak, viszont ha úgy alakul, hogy kormányt alakíthatnak, akkor egy kormányt fognak támogatni, de külön frakciókként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!