szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Demokratikus Koalíció (DK) tagjai leginkább az Ószövetséget szokták forgatni – mondta Tarlós István budapesti főpolgármester a Hír Tv-ben az ellenzéki párt hajléktalankérdéssel kapcsolatban kiadott közleményére reagálva.

A Demokratikus Koalíció (DK) tagjainak vallási hovatartozásával kapcsolatban tett egy megjegyzést csütörtök este a Hír Tv-ben Tarlós István budapesti főpolgármester, aki a hajléktalankérdés kapcsán idézte fel az ellenzéki párt közleményét.

"Én is olvastam ma a... hogy hívják a Gyurcsány-féle formációt? Demokratikus Koalíció, ugye? Gy. Németh Erzsébet egykori fővárosi szocialista képviselőtársam nyilatkozott, és egy idézettel kezdte a nyilatkozatát, hogy 'boldog, aki a nyomorultra gondol, a veszedelem napján megmenti azt az Úr'. A Zsoltárok Könyvéből idézett. Most egy dolog, hogy nekik ha felcsapják időnként a Bibliát, miért mindig az Ószövetségnél nyílik kizárólag ki, de most erről nem akarok semmit sem mondani" – mondta Tarlós.

"Ráadásul én hiszek az Úrban, igaz, hogy én az Újszövetséget szoktam gyakrabban olvasni, de én is olvasom az Ószövetséget is. Először is nem kell ez a farizeus magatartás. Rosszul alkalmaznak ötletszerűen kiollózott idézeteket, hát így jár az, aki egy darabig bérmálkozik, meg aki a mi megváltónkat a rabbik előtt nevezi megváltónak, annak talán ritkábban kellene ötletszerűen ollóznia a Bibliából, de ez az ő gondjuk" – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!