szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újra látták egy XIII. kerületi játszótéren azt a nőt, aki korábbi beszámolók szerint gyerekeket akar elcsalni magával – írta a Hír24. A mostani esetről beszámoló anyuka szerint egy 40 körüli, őszes, félhosszú hajú és sovány, rossz testtartású és ránézésre is zavart nőről van szó.

Egy aggódó édesanya a Facebookon mesélte el, hogy valószínűleg találkozott azzal a zavart nővel, aki miatt több iskola, óvoda is figyelmeztette már a szülőket az elmúlt napokban – közölte a Hír24.

A bejegyzésben az áll, hogy egy óbudai játszótérre ment barátnőjével és 5, illetve 9 éves csemetéikkel, amikor meglátták a kerítésen kívül ácsorgó idegent, aki beszélgetni kezdett az egyik velük lévő fiúval. A nő azt írja, biztosra vette, hogy ismerik egymást, az ismeretlen a nevén szólította, és pillanatok alatt a gyerek bizalmába, sőt, mindannyiuk bizalmába férkőzött, kezdetben ugyanis nem keltett rossz érzést bennük.

Egy idő után mégis gyanús lett neki, ezért odalépett hozzá. A nő erre feldühödött, trágár szavakat kiabált. „Eléggé megijedtünk az egész miatt meg, hogy ez tényleg megtörténik, így se fotót nem készítettem, se semmi, viszont itthonról bejelentettem a rendőrségen, akik köszönték és elmondták, hogy az elmúlt pár napban megszaporodott az ilyen esetek száma itt is, kijönnek” – írta az anya.

Az édesanya szerint a nő belehallgathatott a kicsik beszélgetésébe, meg akarta tudni, hogy hívják őket. Még saját gyermeke is azt hitte, a „néni ismerős, mert a kisbarátját a nevén szólította”. Az aggódó szülő elmondta, a rendőrök nagyon segítőkészek voltak, és rögtön tudták, miről, illetve kiről beszél.

A személyleírás pedig, amit adott, ráillet az egyenruhások által keresett nőére, e szerint egy 40 körüli, őszes, félhosszú hajú és sovány, rossz testtartású és ránézésre is zavart személyről van szó.

Korábbi beszámolók szerint a nő több XIII. kerületi iskolában is próbálkozott már, ezt a tanárok szülői értekezleten jelezték is. A Hunyadi Mátyás Általános Iskola igazgatója korábban azt mondta, az idegen nagyon furcsán viselkedett, először azzal állt elő, hogy  be akarja íratni gyermekét, később azonban elkapott egy kisdiákot, és közölte vele, különórára viszi. A gyanús nőt őrök kísérték ki, majd az intézmény értesítette a rendőrséget.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette az igazgató által elmondottakat, ám kiderült, a bejelentés és az eset között négy nap telt el. Mindenesetre a nyomozók a helyszínen adatgyűjtést végeztek, az ismeretlen nőt pedig keresni kezdték – tette hozzá a beszámoló.

Múlt héten a szintén XIII. kerületi Zöld Ág Óvoda igazgatója, Kavalecz Angéla a hvg.hu-nak azt mondta, ő úgy tudja, egyelőre csak ez az egy eset történt, ám a nőt még nem fogták el. A kerületi óvodákat még a múlt héten értesítette a történtekről a kerületi óvodaigazgató, ezért péntek óta külön munkatárs figyel a hazamenő gyerekekre a kapuban. Az óvoda a szülőknek is szólt, hogy figyeljenek oda jobban a gyermekekre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Winkler Róbert: A Totalcar pár évvel hamarabb indexesedett el, mint maga az Index

Winkler Róbert: A Totalcar pár évvel hamarabb indexesedett el, mint maga az Index

Kásler Miklós: Rendkívüli idők állnak előttünk

Kásler Miklós: Rendkívüli idők állnak előttünk

13 milliárd felhasználói adat került ki a netre, magyaroké is

13 milliárd felhasználói adat került ki a netre, magyaroké is