szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az intézmény honlapján megjelent közlemény szerint „bírják a kormányzat támogató együttműködését”, és nem örülnek, hogy válságosnak mutatják be az intézmény állapotát.

Közleményben határolódott el a Pető Intézet rektora az intézmény csődjéről szóló hírektől. Mint az intézet honlapján megjelent közleményben Schafhauser Franz rektor fogalmaz: „a Pető főiskola és az általa fenntartott gyakorló terület vezetése nevében köszönetünket fejezzük ki az elmúlt napokban a Pető Intézet nevével összefüggésben megjelent médianyilatkozatok hatására érkezett jó szándékú érdeklődésekért, támogatásokért. Örömmel és megnyugvással mondhatjuk, hogy elkezdődött az új tanév, minden erőnket küldetésünkre, neveltjeink konduktív fejlesztésére és hallgatóink képzésére fordíthatjuk”.

Mint írja, az intézmény gondjai már 2005-ben kezdődtek, ezek megoldása érdekében folytatják a „már megkezdett egyeztetéseinket a szakhatóságokkal, bírjuk a kormányzat támogató együttműködését”.

„Jelen közleményben elhatárolódunk attól és tiltakozunk az ellen, hogy a Pető Intézet nehéz helyzetét megoldhatatlannak és válságosnak állítsák be úgy hazánkban, mint külföldön” – írta végül a rektor. Mint ismert, az intézmény csődközeli helyzetéről napok óta keringenek a hírek, a Pető támogatása azután vált a nagypolitika témájává is, hogy az Együtt-PM több képviselője arra kérte a kormányt: a futball helyett inkább a szerintük csődközeli állapotba került Pető Intézetet. Az ügyben az Együtt-PM Facebook csoportot is indított, amihez cikkünk megjelenéséig mintegy 11 ezren csatlakoztak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bochkor Gábor elkapta a koronavírust, tünetei is vannak

Bochkor Gábor elkapta a koronavírust, tünetei is vannak

Az Exxon is leépít a BP és a Shell után, 14 ezer embert küldenek el

Az Exxon is leépít a BP és a Shell után, 14 ezer embert küldenek el

Ők állnak a sárga maszkok mögött: bemutatjuk az SZFE őreit

Ők állnak a sárga maszkok mögött: bemutatjuk az SZFE őreit