szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az egy százalékokból gyűjtött pénzek felhasználását vizsgálja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Daganatos.hu Alapítványnál.

703 millió forint – ekkora, a felajánlott egyszázaléknyi adókból származó összeget használhattak szabálytalanul a Daganatos.hu Alapítványnál a gyanú szerint - írja a Blikk.

A főként rákbeteg gyerekeknek gyűjtő és a felajánlott adókból 2010 és 2012 között a legtöbbet kapó szervezetnél a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) kezdett vizsgálatot, majd bűncselekmény gyanúja miatt fel is jelentette az alapítványt a Legfőbb Ügyészségen.

A KEHI közölte, a hivatal annak a 703 millió forintnak felhasználását ellenőrzi, amit az alapítvány 2008 és 2012 között jövedelemadó-felajánlásokból kapott. A KEHI az alapítvány működésével összefüggésben feltárt súlyos pénzügyi visszaélések miatt feljelentést tett, az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folytat nyomozást.

Debreceni Zsuzsa, a Daganatos.hu Alapítvány sajtóreferense azt mondta, a KEHI-vizsgálat során 6000 oldalnyi anyagot bocsátottak a hivatal rendelkezésére. A vizsgálat eredményéről nem kaptak tájékoztatást, viszont a KEHI indoklás nélkül zárolta az alapítvány bankszámláját július 10-én, a szervezet ezért az ombudsmanhoz fordult.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Ellenzéki összefogás

Marabu Féknyúz: Ellenzéki összefogás

Mekkora "bűn" Gulácsi Péter kiállása a magyar foci túlpolitizált világában?

Mekkora "bűn" Gulácsi Péter kiállása a magyar foci túlpolitizált világában?

Nincs megállapodás, keddtől veszélyben a műtétek Szegeden

Nincs megállapodás, keddtől veszélyben a műtétek Szegeden