szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Vidám Park két héten belül bezár, és területét az Állatkerthez csatolják. Az új részleg eleinte a rendes állatkerti belépővel lesz látogatható. Az Elvarázsolt Kastélyt áthelyezik, a műemlék jellegű játékokat megtartják. A megmaradt játékokra külön jegyet kell váltani. 2017-re egy nagyszabású Pannon Parkot kívánnak kialakítani.

Szeptember 30-án bezár a Vidám Park, és megkezdődnek az átalakítási munkálatok. A játékpark 6,5 hektáros területét az Állatkert már meglévő, 10,8 hektáros területéhez csatolják – hangzott el csütörtökön a Fővárosi Állatkert sajtótájékoztatóján. Ha minden jól megy, tavasszal már meg is nyitják az Állatkert új területét.

Az új biodóm belseje
©

Az új területen állatok és játékok is lesznek. Főként a műemlék jellegű játékok maradnak meg, így például a Hullámvasút, a Mesecsónak, a Barlangvasút, a régi körhinta. Ezeket céllövöldék és ugrálóvárak egészítik ki, de megmarad például a Dzsungelvasút is. A régi szolgálati lakásból kialakított elvarázsolt kastélyt áthelyezik, és Mesekastély lesz a neve.

Az Állatkert új része az első években biztosan a rendes állatkerti belépővel lesz látogatható. A játékokra viszont külön belépőt kell majd váltani, mert ezeknek a fenntartása nagyobb összeget emészt fel.

©

Egy hosszabb távú – a remények szerint 2017-re megvalósuló – beruházás előkészítésére már kapott 100 millió forintot az Állatkert. A Pannon Park teljes megvalósításához azonban kb. 15 milliárd forintra lesz szükség. A Pannon Park része lesz egy mesepark, amelyet a körhintától az Állatkert felé eső területen alakítanak ki, ahol jelenleg a Pónipark található. Ide kerül majd át az állatsimogató, és itt mutatják be a honfoglalás kori és ősmagyar állatvilágot is.

A Pannon Parknak része legy Biodómnak nevezett projekt is, amely a pannon ősvilágot fogja bemutatni. A Kárpát-medence miocén kori élővilágát egy olyan zárt térben ismertetik meg a látogatókkal, ahol szubtrópusi éghajlatot alakítanak ki. A Biodómban krokodilokat, elefántokat, vízilovakat is elhelyeznek; erre a célra az Állatkertnek nagyobb elefántcsapatot kell szereznie. Felmerült még egy Pannon-tengeri akvárium ötlete is.

©

Az Állatkert tervei szerint decemberre rendeződnek a két cég jogviszonyai is. Az Állatkert a Vidám Park tartozásait a már nem használat játékok eladásából származó pénzből fogja törleszteni a Fővárosi Önkormányzatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megérkezett a felfrissített Seat Ibiza

Megérkezett a felfrissített Seat Ibiza

Novák Katalin: Több mint duplájára nő az árvaellátás minimuma

Novák Katalin: Több mint duplájára nő az árvaellátás minimuma

Túl az 1 000 000 000 letöltésen a legnépszerűbb fordítóalkalmazás

Túl az 1 000 000 000 letöltésen a legnépszerűbb fordítóalkalmazás