szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jogerőre emelkedett a Negyedik Köztársaság Párt bírósági bejegyzése – közölték pénteken. A procedúra egy év négy hónapig tartott.

"Egyszerre érzünk megkönnyebbülést, hogy végre lezárult az eljárás, és felháborodást, amiért az elméletileg független bíróság és ügyészség értelmetlen és hosszú jogi csatározásra kényszeríthet egy új szervezetet. Az örömünk azért sem lehet teljes, mivel még mindig több új párt küszködik hosszú ideje a bejegyzésével. Szolidaritást vállalunk velük, függetlenül attól, hogy mindenben egyetértünk-e" - olvasható a 4K! elnökének közleményében.

A 4K! esetében a papírok első beadásától 1 év, 4 hónap és 1 nap telt el az utolsó bírósági pecsétig. Ez alatt az idő alatt a bíróság háromszor kötelezte a pártot az alakuló gyűlése megismétlésére, az ügyészség pedig megtámadta a 4K! első fokú bejegyzését, amivel újraindította az eljárást.

Nyáron a 4K! a nyilvánossághoz fordult és demonstrált a Fővárosi Törvényszék épülete előtt. Ezután váratlan gyorsasággal, két nap alatt bejegyezték első fokon a pártot. A bejegyezést az ügyészség ezúttal nem támadta meg, így a végzés mostanra jogerőre emelkedett.

A 4K! pártként való bejegyzése lehetővé teszi, hogy elinduljon a 2014-es választásokon. Ez lesz az első lépés az új, negyedik köztársaság megteremtése felé, ahol az emberek bürokratikus packázás nélkül is élhetnek az egyesülési jogukkal – fogalmazott Istvánffy András. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Látványos karácsonyi díszbe öltözött egy pomázi tűzoltóautó

Látványos karácsonyi díszbe öltözött egy pomázi tűzoltóautó

Mely fajokat kell száműzni Európából? Elkészült a lista

Mely fajokat kell száműzni Európából? Elkészült a lista

Radnai Károly: Amilyen a társadalom, olyan az adórendszer

Radnai Károly: Amilyen a társadalom, olyan az adórendszer