szerző:
MTI

Az MSZP reméli, a kormánypárt a vasárnapi megismételt bajai választáson nem fog csalni, ugyanakkor "amilyen erőszakos módon rárontanak a bajaiakra, az minden jóérzésű embert felháborít" – mondta Török Zsolt, a szocialisták szóvivője.

Az MSZP szóvivője hétfőn arra szólította fel a Fideszt és a kormánypárt szóvivőjét, Zsigó Róbert bajai polgármestert, hogy ne csaljanak a vasárnapi időközi önkormányzati választáson, és addig se próbálják megfélemlíteni az embereket.

Török Zsolt azt mondta: Zsigó Róbertnek és a Fidesznek papírja van arról, hogy csalt a bajai időközi választáson, amelyet ezért meg kell ismételni. Úgy fogalmazott: remélik, a kormánypárt a vasárnapi megismételt választáson nem fog csalni, ugyanakkor "amilyen erőszakos módon rárontanak a bajaiakra, az minden jóérzésű embert felháborít".

"Nemcsak Szombathelyen szívnak fehér port"

A szocialista párt szóvivője hozzátette, bár videofelvétel bizonyítja és bírósági ítélet támasztja alá, hogy fideszesek csaltak a választáson, a kormánypárt mégis a baloldalt vádolja ezzel. Véleménye szerint ez "arra enged következteni, hogy nemcsak Szombathelyen szívnak fehér port orron keresztül, hanem lehet, hogy Baján is a fideszes berkekben, mert ilyet csak tudatmódosító szerek hatására mondanak emberek".

Azzal kapcsolatban, hogy a Demokratikus Koalíció százezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel azoknak, akik egyértelműen dokumentálni tudnak bármilyen választási csalást, Török Zsolt elmondta: a választás rendje elleni bűncselekmények három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők, felderítésük a hatóságok feladata, így aki csalásra utaló jeleket tapasztal, jelentse a választási szerveknek és a rendőrségnek.

Török Zsolt azt is elmondta: az MSZP részt vesz azon az egyeztetésen, amelyet Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke javasolt keddre, miután Bajnai Gordon, a pártszövetség vezetője őt kérte fel, szervezzen összellenzéki megmozdulást október 23-ra. Juhász Péter hétfőn azt mondta, céljuk, hogy minden, a kormányváltásért dolgozó demokratikus ellenzéki párt képviseltesse magát, akár a színpadon is.

A szocialisták szóvivője azt mondta: fontosnak tartják, hogy a demokratikus ellenzék demonstrálja az egységét a nemzeti ünnepen, ennek részleteiről azonban csak a keddi egyeztetés után lehet beszélni.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Elégtételt vett a Manchester City a Tottenhamen

Elégtételt vett a Manchester City a Tottenhamen

Átalakítja műsorrendjét az RTL

Átalakítja műsorrendjét az RTL

Elnökválasztás Ukrajnában és Észak-Macedóniában

Elnökválasztás Ukrajnában és Észak-Macedóniában

Teljes a fejetlenség a teniszszövetségben és itt az új botrány is

Teljes a fejetlenség a teniszszövetségben és itt az új botrány is

Megbírságolták az egyik ukrán elnökjelöltet, miután szavazott

Megbírságolták az egyik ukrán elnökjelöltet, miután szavazott

Halálos motorbaleset történt Vértesacsán

Halálos motorbaleset történt Vértesacsán