szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP reméli, a kormánypárt a vasárnapi megismételt bajai választáson nem fog csalni, ugyanakkor "amilyen erőszakos módon rárontanak a bajaiakra, az minden jóérzésű embert felháborít" – mondta Török Zsolt, a szocialisták szóvivője.

Az MSZP szóvivője hétfőn arra szólította fel a Fideszt és a kormánypárt szóvivőjét, Zsigó Róbert bajai polgármestert, hogy ne csaljanak a vasárnapi időközi önkormányzati választáson, és addig se próbálják megfélemlíteni az embereket.

Török Zsolt azt mondta: Zsigó Róbertnek és a Fidesznek papírja van arról, hogy csalt a bajai időközi választáson, amelyet ezért meg kell ismételni. Úgy fogalmazott: remélik, a kormánypárt a vasárnapi megismételt választáson nem fog csalni, ugyanakkor "amilyen erőszakos módon rárontanak a bajaiakra, az minden jóérzésű embert felháborít".

"Nemcsak Szombathelyen szívnak fehér port"

A szocialista párt szóvivője hozzátette, bár videofelvétel bizonyítja és bírósági ítélet támasztja alá, hogy fideszesek csaltak a választáson, a kormánypárt mégis a baloldalt vádolja ezzel. Véleménye szerint ez "arra enged következteni, hogy nemcsak Szombathelyen szívnak fehér port orron keresztül, hanem lehet, hogy Baján is a fideszes berkekben, mert ilyet csak tudatmódosító szerek hatására mondanak emberek".

Azzal kapcsolatban, hogy a Demokratikus Koalíció százezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel azoknak, akik egyértelműen dokumentálni tudnak bármilyen választási csalást, Török Zsolt elmondta: a választás rendje elleni bűncselekmények három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők, felderítésük a hatóságok feladata, így aki csalásra utaló jeleket tapasztal, jelentse a választási szerveknek és a rendőrségnek.

Török Zsolt azt is elmondta: az MSZP részt vesz azon az egyeztetésen, amelyet Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke javasolt keddre, miután Bajnai Gordon, a pártszövetség vezetője őt kérte fel, szervezzen összellenzéki megmozdulást október 23-ra. Juhász Péter hétfőn azt mondta, céljuk, hogy minden, a kormányváltásért dolgozó demokratikus ellenzéki párt képviseltesse magát, akár a színpadon is.

A szocialisták szóvivője azt mondta: fontosnak tartják, hogy a demokratikus ellenzék demonstrálja az egységét a nemzeti ünnepen, ennek részleteiről azonban csak a keddi egyeztetés után lehet beszélni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: A bölcsődék még nyitva maradnak, a kaszinók zárnak

Radar360: A bölcsődék még nyitva maradnak, a kaszinók zárnak

Véradások maradnak el a lezárások miatt, alig találnak már donort

Véradások maradnak el a lezárások miatt, alig találnak már donort

1000 képkocka/másodperc sebességgel rögzítették, hogyan működik egy régi, filmes videokamera

1000 képkocka/másodperc sebességgel rögzítették, hogyan működik egy régi, filmes videokamera