szerző:
MTI-OS
Tetszett a cikk?

L. Simon László szerint sértő és valótlan kijelentéseket tettek róla a Népszavában. Bepereli a Szabad Föld című hetilapot is.

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt tett feljelentést L. Simon László országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke Ács Sándorné, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Ökológiai Mintagazdaság vezetője, Ronyecz Péter, Adony város polgármestere, valamint Ébl György adonyi származású budapesti lakos ellen – közölte kedden a Fidesz-frakció.

Az előbbiek a Népszava szeptember 21-i számban megjelent Mindent visznek a mezőföldi lovagok című írásban sértő és valótlan kijelentéseket tesznek a képviselőt, illetve a Fideszt mint kormánypártot illetően – indokoltak.

Az írásban felvázolt összeesküvés-elmélet nem csupán tárgyi tévedésekkel van tele, de rosszindulatú módon egymástól teljesen független eseményeket mos össze. A Népszava-cikk online kiadásának mellékleteként közzétett videointerjúban Ébl György olyan személyekkel hozza összefüggésbe L. Simon Lászlót, akiket a térség országgyűlési képviselője még csak nem is ismer – írták.

A feljelentésekkel egy időben L. Simon László személyiségi jogi pert indít a valótlan állításokat közlő napilap ellen.

Egy hasonló tartalmú, Ángyán Józseffel készült interjú miatt a képviselő a Szabad Föld című hetilap ellen is személyiségi jogi pert kezdeményez.
L. Simon László jogi képviseletét ezen ügyekben dr. Futó Barnabás ügyvéd látja el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Előállították a vadászt, aki a levegőbe lőve próbált elzavarni egy kutyasétáltatót

Előállították a vadászt, aki a levegőbe lőve próbált elzavarni egy kutyasétáltatót

Újra sztrájkolni fognak a Continental makói dolgozói, de most már 24 órán át

Újra sztrájkolni fognak a Continental makói dolgozói, de most már 24 órán át

Megírták a kormányzati tájékoztató honlapon, mit kell tudni a kínai vakcináról

Megírták a kormányzati tájékoztató honlapon, mit kell tudni a kínai vakcináról