szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ügyészségi felülvizsgálat megállapította, hogy a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság feljelentést elutasító határozata helytálló - értesült a Magyar Hírlap a Fővárosi Főügyészségtől.

A napilap szombati számában megjelent cikk ismerteti, hogy a felülvizsgálatot végző XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség ezzel együtt azt is megállapította, hogy a rendőrség az eljárási törvénnyel ellentétben helytelenül biztosított a feljelentőnek panaszjogot a határozattal szemben.

A feljelentő ugyanis nem központi államigazgatási szerv képviseletében tette a feljelentést, sértetti jogállására vonatkozó adat pedig nem merült fel. A kerületi ügyészség tehát csak abban a vonatkozásban módosította a feljelentést elutasító határozatot, hogy a törvény alapján az ellenpanasznak nincs helye.

A lap felidézi: az augusztus 17-i FTC–MTK labdarúgó-mérkőzésen kifeszített, a nemrég elhunyt, háborús bűnökkel vádolt Csatáry Lászlóra emlékező molinó ügyében azután indult eljárás, hogy Steiner Pál szocialista országgyűlési képviselő legfőbb ügyészhez intézett kérdését Polt Péter feljelentésként értékelte. Ennek elutasítása után szintén Steiner kérdésére Polt jelezte, hogy az ügyészség elrendelte a határozat felülvizsgálatát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 1. rész

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 1. rész

Mit rejt az iPhone 12 belseje? – videó

Mit rejt az iPhone 12 belseje? – videó

Fizeti szurkolói koronavírustesztjét a DAC a vasárnapi örökrangadó előtt

Fizeti szurkolói koronavírustesztjét a DAC a vasárnapi örökrangadó előtt