szerző:
MTI

Több beadvánnyal fordul a hatóságokhoz a vasárnapi időközi választáson tapasztaltak miatt az Összefogás Bajáért: MSZP – Együtt-2014-PM – DK nevű jelölőszervezet. Mint mondták, nem céljuk, hogy megismételjék a választást. Baja fideszes polgármestere szerint "rendkívül szánalmas", hogy a baloldal nem képes elfogadni vereségét.

Az Összefogás Bajáért: MSZP – Együtt-2014-PM – DK nevű jelölőszervezet nem kéri a megismételt bajai időközi választás eredményének megsemmisítését, de több beadványt is benyújtanak a hivatalos szervekhez az ügyben – ezt a szocialista Harangozó Tamás és az Együtt-PM színeiben politizáló, független Karácsony Gergely jelentette be hétfőn.

Az MSZP képviselője azt mondta, hogy beadványaikat többek között helyi polgárok állításaira, illetve az Index.hu portálon megjelent "tényállításokra" és fényképre alapozzák.

Harangozó Tamás közölte: kérni fogják a kampánycsendsértés megállapítását, mert az Index szerint újra szervezetten szállították a szavazókat. Hozzátette, ennél sokkal súlyosabbnak tartják, hogy a portál beszámolója és az ott közölt képfelvétel alapján a választás napján tűzifát osztogattak a választókerületben. Hangsúlyozta, ha ez bebizonyosodik, akkor az is bűncselekményt követett el, aki a fát adta, és az is, aki azt a szavazatáért cserébe elfogadta. Úgy vélte, ezt az ügyet a hatóságoknak büntetőfeljelentés keretében kell kivizsgálniuk.

Megjegyezte, jogi úton fognak elégtételt kérni a város fideszes polgármesterétől. Indoklásként azt mondta, Zsigó Róbert pénteken olyan közleményt bocsátott ki, amelyről vasárnap a helyi választási bizottság is megállapította, hogy abban valótlan, illetve az ellenzéki jelölőszervezetekre nézve lejárató tartalmú állítás is szerepel.

Végül azt mondta, büntetőeljárás keretében szeretnék megvizsgáltatni, hogy Zsigó Róbert hogyan tudta meg a választás végeredményét a hivatalos bejelentés előtt.

Hangsúlyozta, az eljárásokat azért indítják, hogy mindenki számára világos legyen, "milyen pártok, milyen eszközökkel élnek".

Kérdésre válaszolva közölte, ha bebizonyosodik, hogy az eredményt érdemben befolyásoló törvénysértés történt vasárnap Baján, akkor a választási szervek vagy a bíróság ismét meg fogja semmisíteni a végeredményt, de nem ennek elérése az elsőszámú céljuk.

A "Fidesz újra csalt Baján"

Az Együtt-PM színeiben politizáló Karácsony Gergely úgy foglalta össze véleményüket, hogy a "Fidesz újra csalt Baján". Szavai szerint a kormánypártnak "papírja van arról (...), hogy az elmúlt hetekben a hangosbeszélővel járó autó megfélemlítette a választókat, (...) Zsigó Róbertnek, Baja polgármesterének papírja van arról, hogy valótlanságokat állított az ellenzéki pártokról". Hozzátette, aktivistáikat zaklatták, egy lépést sem tudtak tenni a városban anélkül, hogy ne követték volna őket autókkal.

A Fidesz jelöltje nyerte az időközi önkormányzati választást a bajai 3-as számú egyéni választókerületben, Kovács Csaba a 1071 érvényes szavazatból 508-at kapott, a második Teket Melinda, az MSZP, az Együtt – A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje lett 446 szavazattal. Markó György, a Jobbik jelöltje végzett a harmadik helyen, ő a szavazatok 7 százalékát kapta. Az LMP jelöltje, Ikotity István 3,8 százalékot ért el.

A 32-es szavazókörben vasárnap megismételt szavazást tartottak, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapítása szerint kampánycsendsértés történt a szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson.

Zsigó: "Rendkívül szánalmas"

A Fidesz nevében Zsigó Róbert bajai polgármester minderre úgy reagált, hogy a baloldal továbbra sem képes tudomásul venni bajai vereségét, ami "rendkívül szánalmas". Zsigó szerint a Gyurcsány–Bajnai–Mesterházy trió hetek óta magyarázkodik, és olyan dolgokkal vádaskodik, amelyeket ők maguk követtek el.

Az egész ország szeme láttára folyt az "erőszakos, rasszista és hazug kampányuk", s mindenki láthatta, bármilyen aljas technika bevetésére képesek – írta közleményében Baja polgármestere, hozzátéve, hogy sem városa, sem Magyarország nem kér ebből.

A bajai 32-es szavazókörben vasárnap megismételt szavazást tartottak, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapítása szerint kampánycsendsértés történt a szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson. A voksolást a Fidesz jelöltje nyerte.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Összekeverte a két Zrínyi Miklóst egy KDNP-s a parlamentben

Összekeverte a két Zrínyi Miklóst egy KDNP-s a parlamentben

Katonai büntetőeljárás indult a megvert ezredesnő ügyében

Katonai büntetőeljárás indult a megvert ezredesnő ügyében

Putyin szerint egyes kelet-európai országok néhány év múlva kiléphetnek az Európai Unióból

Putyin szerint egyes kelet-európai országok néhány év múlva kiléphetnek az Európai Unióból

Megtaláltuk a kormány egyik legsunyibb csalárdságát

Megtaláltuk a kormány egyik legsunyibb csalárdságát

6000 dolgozó hiányzik a boltokból

6000 dolgozó hiányzik a boltokból

Évi 7-800 milliót kaszálhat Mészáros és köre a közmédiás hirdetéseken

Évi 7-800 milliót kaszálhat Mészáros és köre a közmédiás hirdetéseken