szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sárosdy Eszter tévés műsorvezető szülei is belekeveredtek abba a botrányba, amelyben sokan kenőpénzért szereztek érvényes nyelvvizsgát – írja a Blikk, amely szerint a főügyészség főállású tolmácsa és egy volt pénzügyőr irányította az országos nyelvvizsgagyárat.

Többségében a hamis bizonyítványokat megvásárlók, kisebb részben a vizsgáztató tanárok érintettek abban a nyelvvizsgabotrányban, amelynek 575 gyanúsítottja van. 

A Blikk felidézi, hogy hogyan folyt a vizsgacsalás: a nyelvvizsgára vágyók összekötőkön keresztül jelentkeztek, a biztosan megszerezhető középfokú bizonyítványért 300 ezer, míg a felsőfokúért félmillió forintot kellett fizetniük. Az írásbelire előre megkapták a feladatlapokkal együtt a megoldásokat is, a szóbeliken pedig az előre beavatott vizsgáztató gyakorlatilag mindent elfogadott, sőt oktatólag ki is javította a hibákat – írja a lap.

A napilap szerint több híresség is belekeveredett az ügybe, bár ezek közül egyet sem említenek, egyedül a ATV műsorvezetőjének, Sárosdy Eszternek a szüleit, akik a Károli Gáspár Egyetemen dolgoznak tanárként. A műsorvezető a Blikknek elismerte, hogy vizsgálat folyik a szülei ügyében, de amíg ez nem ér véget, érdemben semmit nem mondhat. A Blikk szerint egyébként a gyanúsítottak közt van magas rangú rendőrtiszt, de áruház-igazgató is.

Az ügyészség vesztegetés és közokirat-hamisítás miat­t folytat nyomozást, és azt is vizsgálják, hogy a vásárlók milyen előnyökhöz – pl. jövedelempótlékhoz – jutottak a megvásárolt nyelvvizsgákkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem engedték be a tantermükbe az SZFE látványtervező osztályát

Nem engedték be a tantermükbe az SZFE látványtervező osztályát

Ha szereti az informatikát, jelentkezzen: indul az ország legnagyobb IT versenye

Ha szereti az informatikát, jelentkezzen: indul az ország legnagyobb IT versenye

Közel hatvanmillió forintnyi kábítószert foglaltak le a rendőrök egy buszon

Közel hatvanmillió forintnyi kábítószert foglaltak le a rendőrök egy buszon