szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Negyedik Köztársaság Párt (4K!) célja, hogy megszabadítsa az országot az oligarcha pártoktól és visszaadja a hétköznapi embereknek – mondta ki a 4K! elnöke vasárnap, a párt budapesti kampánynyitó rendezvényén. Istvánffy András szerint mindenkit arra kérnek, hogy "ne szavazzon a kisebbik rosszra", vagyis ne adjon újabb esélyt azoknak a jobb és baloldali oligarcha pártoknak, amelyek egyedüli célja az állam megszállása és a közpénzek lenyúlása.

A rendezvényt "Dózsa népe, új lázadás - 1514-2014” címmel hirdette meg a szervezet, a pártelnök szerint azért, mert az ötszáz évvel ezelőttihez hasonló a helyzet. Újra nagyurak és kiskirályok kezébe került ugyanis az ország – fogalmazott.

Istvánffy András azt mondta: két éve október 23-án még hitt abban, hogy a régi baloldal képes megújulni és a civilekkel összefogva képesek egy új Magyarország létrehozására. Idén azonban már azért nem lesz ott a Milla színpadán, mert csalódnia kellett: ugyanazok a politikusok állnak majd ott ugyanis, akik csődbe vitték az országot, akiket kétharmaddal leváltottak az emberek.

Úgy vélte: az elmúlt két év a baloldal és a civilek számára egyaránt csupán a hatalom megszerzéséről szólt, amiben a civil mozgalmak vezetői is csak azzal voltak elfoglalva, hogy milyen pozíciókat szereznek meg a baloldalon.

Ebben a helyzetben Dózsa szelleme aktuálisabb, mint valaha", "ti lehettek Dózsa népe" – mondta Istvánffy András.

Nagy András, a párt alelnöke azt mondta, hogy a 4K! az átlagkereset négyszeresében határozná meg az országgyűlési képviselők fizetését és eltörölné a költségtérítési átalányt.

Ugyanakkor megteremtenék a polgármesterek, önkormányzati- és országgyűlési képviselők visszahívásának lehetőségét – tette hozzá.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bérgyilkos lőtte le az első orosz Forma 1-es pilóta apját

Bérgyilkos lőtte le az első orosz Forma 1-es pilóta apját

Tíz nap után újra megjelent a koronavírus Kínában

Tíz nap után újra megjelent a koronavírus Kínában

Kásler újabb kórházakat jelölt ki a koronavírusos betegek kezelésére

Kásler újabb kórházakat jelölt ki a koronavírusos betegek kezelésére