szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fidesz politikusa, Gulyás Gergely szerint biztosan megáll a hamis vád bűntettének alapos gyanúja a bajai időközi választással kapcsolatban készült videofelvétel ügyében, ezért feljelentést tesznek a videót közzétevő hvg.hu ellen.

Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy szerinte a bajai videó ügyében bizonyítékhamisítás történt, aminek a büntetőjogi megfelelője a hamis vád. Ezért a Fidesz bejelentést tesz a rendőrségnél, mivel a jogszabályok szerint a hamis vád bűntettének gyanúja miatt jelenleg csak az alapeljárást folytató hatóságnak, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságnak van joga feljelentést tenni – tájékoztatott a politikus, hozzátéve, hogy szerinte ebben az ügyben meg kell indulnia a nyomozásnak. A képviselő megjegyezte, a hamis vád azon kevés bűncselekmény közé tartozik, amelynek esetében a gondatlanságot is bünteti a törvény.

Gulyás Gergely szerint a videót bemutató és kommentáló hvg.hu-nak is vállalnia kell a felelősséget, mert amit a hírportál írt, "az a rágalmazás minősített esetének az iskolapéldája", hiszen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva követték el. A Fidesz ezért rágalmazás miatt perel, és kártérítési pert is indít, az így befolyó anyagi kártérítés összegét pedig jótékony célra fordítja majd – mondta.

Gulyás Gergely egy korábbi interjún
©

A tájékoztatón részt vevő Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke úgy fogalmazott, az MSZP-ről lehullott a lepel, a szocialista párt nyakig benne van a hamisvideó-ügyben.

Lapunk pénteken tett közzé egy videofelvételt, amelynek szereplői látszólag arról alkudnak meg, hogy a bajai választáson a fideszes jelöltre leadott szavazatukért cserébe pénzt kapnak. A rendőrség hétfőn megerősítette azt az ezután feltámadt gyanút, hogy a videó megrendezett volt. Szerkesztőségünk még vasárnap, közleményben ismerte el tévedését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Döbbenten nézték végig az ablakból, ahogy egy férfi ötvenhat kocsinak betöri az ablakát – videó

Döbbenten nézték végig az ablakból, ahogy egy férfi ötvenhat kocsinak betöri az ablakát – videó

A jövő focijának nem barátja a kopasz fejbőr

A jövő focijának nem barátja a kopasz fejbőr

Öt év börtönre ítélték a román parlament volt elnökét

Öt év börtönre ítélték a román parlament volt elnökét