szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

„Egy magyar világ van. Akinek ez a szívében van, mindegy, hol született” – mondja Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, az erdélyi Magyar Polgári Párt volt vezetője, székelyudvarhelyi expolgármester, aki úgy látja: „Vezetésem alatt Székelyudvarhely rengeteget fejlődött, székely fővárossá nőtte ki magát; de azt gondoltam, gátolja a továbblépést, ha a makrokörnyezetre nincs hatásunk.

©

Azért kellett egy új párt, mert a román hatalom a magához édesgetett RMDSZ egypártrendszerén keresztül túszul ejtette az otthoni kétmilliós magyar közösséget. Megosztásról esetemben szó sincs, hiszen az MPP soha nem indult parlamenti választáson, és az országos politikában mindig is az erdélyi nemzeti válogatott felállítását tartottam fontosnak. Jelenlegi beosztásával kapcsolatban úgy fogalmaz: „most úgy fogom fel, hogy zarándokúton vagyok, távol a családomtól, a szeretett közegemtől, de a nemzetért most itt tudok a legtöbbet tenni.”

Szász Jenő focihoz való viszonyáról, az indiánokról és keresztkomaságról az e heti HVG Portré rovatában olvashatnak.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!