szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatója nem megy el az ügyet vizsgáló albizottság ülésére, mert nem akarja legitimálni a bizottságosdi politikai céljait. Kocsis Máté ne használjon kettős mércét - írta levelében.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának úgynevezett Portik-Laborc tényfeltáró albizottsága az eredetileg szerdára tervezett ülésére meghívta Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatóját, aki levélben utasította el a bizottság előtt való megjelenést; a bizottság ülése elmarad - írta szerdai cikkében a Népszabadság megbízható forrásokra hivatkozva.

"Az idő múlásával sincs okom megváltoztatni azt az egy éve az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága előtt személyesen is kifejtett álláspontomat, miszerint a politika és a média által sulykoltan Portik-Laborc-találkozóként elhíresült, a valóságban tisztán szakmai kérdésben jogszerűen és szakszerűen jártunk el. Kocsis Máté állítását igazoló bizottságuk ténykedésével összefüggően az eddig általam is tapasztaltak miatt nem kívánok eleget tenni a meghívásuknak, mert nem akarom részvételemmel szakmailag legitimálni azt a tevékenységet, amelyet ebben az ügyben, függetlenül a tényektől, politikai célokra használnak fel" - idézi a lap Laborc Sándor levelét. 

A levél a lap szerint Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója - a nemzetbiztonsági bizottság tagja - egy nyilatkozatára hivatkozik. A Népszabadság felidézi, hogy Kocsis Máté MSZP-s képviselők azon kezdeményezésére, hogy az alkotmányügyi, illetve a honvédelmi és rendészeti bizottság ellenőrző albizottságai tartsanak együttes ülést arról, miként fordulhatott elő, hogy az ároktői banda házi őrizetbe került, így reagált: "senki nem gondolhatja komolyan, hogy egy politikai felhangú bizottsági vitában érdemi javaslatok születhetnek az esetleges jogszabály-változással kapcsolatban, különös tekintettel az elmúlt napok politikai nyilatkozataira. (...) Nem tartjuk célravezetőnek azt sem, hogy egy politikai célokra felhasznált mindenféle ilyen albizottsági ülésen néhány képviselő politikai hisztériakeltésre használja fel ezt az ügyet".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Titkos jelek után vizsgálódtak Leonardo da Vinci alkotásain, mikroélőlényekre bukkantak

Titkos jelek után vizsgálódtak Leonardo da Vinci alkotásain, mikroélőlényekre bukkantak

Ritka meteorit zuhant egy férfi kertjébe, egyből milliomos lett

Ritka meteorit zuhant egy férfi kertjébe, egyből milliomos lett

Több mint 50 ezer áldozata van már a járványnak Olaszországban

Több mint 50 ezer áldozata van már a járványnak Olaszországban