szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyurcsány Ferenc cége, az Altus Zrt. balkáni országok roma integrációs programjaihoz kapcsolódó feladatok elvégzésére nyert 13 800 dollárt egy Soros Györgyhöz köthető alapítványtól – írta Gréczy Zsolt, a DK főkommunikátora. Gyurcsány perel a Heti Válasz-cikk miatt.

A Fidesz szóvivői a Heti Válasz cikkére hivatkozva azt a hazug látszatot igyekeznek kelteni, hogy Soros György üzletember dollármilliókkal támogatja a Demokratikus Koalíciót (DK) és annak elnökét – írta hétfőn közleményben Gréczy Zsolt, a DK sajtófőnöke.

Túl azon, hogy mulatságos a Heti Válasz törekvése, hogy Gyurcsány Ferenc cégének hivatalos honlapján régóta közzétett és mindenki számára hozzáférhető adatokat "oknyomozó, leleplező" cikkben tárt a nyilvánosság elé, az állítás egyetlen elemének sincs semmi köze a valósághoz – írta.

©

Gyurcsány Ferenc cége, az Altus Zrt. balkáni országok roma integrációs programjaihoz kapcsolódó feladatok elvégzésére nyert 13 800 dollárt egy Soros Györgyhöz köthető alapítványtól. Vagyis "dollármilliók" helyett 13 800 dollárról, párttámogatás helyett roma felzárkóztatási programról van szó – olvasható a közleményben.

Olyan roma programról, amelynek összeurópai megvalósításáról Soros György 2010 őszén Orbán Viktorral és Lázár Jánossal tárgyalt Budapesten. Bár Csányi Sándor nyilatkozata óta tudható, hogy a Fidesz szóvivőinek munkaköri kötelezettsége a hazudozás, de ezzel már a szokásos fideszes színvonalat is alulmúlták a pártszóvivők – véli Gréczy Zsolt.

Ezért Gyurcsány Ferenc pert indít minden hazug állítást tevő személy, szervezet ellen, a perekből befolyó kártérítés összegét pedig a DK-nak utalja át. Így továbbra sem Soros György, hanem a Fidesz és környezete fogja anyagilag támogatni a Demokratikus Koalíció kampányát – zárta közleményét Gréczy.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!