szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyílt levélben tiltakozott az önkormányzatok adósságrendezése miatt Hajdúszoboszló polgármestere. Sóvágó László szerint a jól gazdálkodó városok fizetik a rosszul gazdálkodók önkormányzatok tartozását. Példaként említette Debrecent, ahol szerinte 30 milliárd forintot vállal át az állam, miközben a hitellel nem rendelkező települések között összesen tízmilliárd forint kompenzációt osztanának szét. Utóbbiak közé tartozik Hajdúszoboszló is.

„Miért kell nekünk, hajdúszoboszlói polgároknak más megalapozatlan gazdálkodását adóforintjainkból fizetni?” – írja Sóvágó László a nyílt levélben, amelyet a térség leendő fideszes országgyűlési képviselőjéhez, Bodó Sándorhoz intézett. A levelet közzétette Facebook-oldalán, és a vagy.hu-n is olvasható.

„Néhány találkozásunk során Önt korrekt embernek ismertem meg, nem célom lejáratása, személyeskedő vita keltése” – írja a polgármester Bodó Sándornak.

Az önkormányzatok teljes adósságállománya meghaladja az ezermilliárd forintot, csak Debrecen esetében 30 milliárdról van szó. Ezzel szemben a hitellel nem rendelkezők között tízmilliárd forintot akarnak egyelőre tisztázatlan feltételek mellett szétosztani.

„Ön, aki ismereteim szerint (és ezt jelentette be a város visszavonuló képviselője is) az adósságnélküli Hajdúszoboszló városának képviselője kíván lenni, egyetért-e ezzel a megalázóan alacsony összeggel, amelyből nem is biztos, hogy részesülünk?” – tette fel a kérdést Sóvágó László, aki szerint Hajdúszoboszlónak „joga, hogy százmilliókban mérhető kárpótláshoz jusson”.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tovább drágulhat a gyümölcs, a fagy elvitte a barackot

Tovább drágulhat a gyümölcs, a fagy elvitte a barackot

Már csak Strasbourgban bíznak a Mészáros Lőrinc fiával hadakozó bélmegyeri vadászok

Már csak Strasbourgban bíznak a Mészáros Lőrinc fiával hadakozó bélmegyeri vadászok

Hogyan csökkenthető az építőipar ökológiai lábnyoma?

Hogyan csökkenthető az építőipar ökológiai lábnyoma?