szerző:
MTI-OS
Tetszett a cikk?

A Pesti Központi Kerületi Bíróság Kövér László házelnöktől kérte a szemkilövetésről beszélő fideszes Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését, de a Fidesz és a KDNP nem szavazta meg azt.

"A Fidesz-KDNP bújtatja a szemkilövetős rágalmazó képviselőt" - írta közleményben Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője.

Az országgyűlés Fidesz-KDNP-s többsége nem adta ki a 2006-os őszi események kapcsán szemkilövetésről beszélő Simonka Györgyöt. A fideszes képviselő 2013. április 5-én a Blikk című napilap internetes portálján fogalmazott úgy, hogy "Gyurcsánynak kijárna a szóban forgó büntetés, azért, mert 2006-ban emberek szemét lövette ki..." Ez az állítás hazugság és rágalom, amiért a Demokratikus Koalíció elnöke büntetőpert indított Simonka ellen - olvasható a közleményben.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság végzése szerint 2013. augusztus 21-én úgy döntött, hogy Kövér László házelnöktől kikéri a fideszes képviselő mentelmi jogát - írták.

Ha Simonka nem csak rágalmazni és hazudni akart volna, maga kérte volna mentelmi joga kiadását, hogy állítását bizonyíthassa a bíróság előtt. Ehhez azonban gyáva volt, a mentelmi joga mögé bújt. Azzal, hogy a Fidesz-KDNP nem adta ki Simonka mentelmi jogát, a Fidesz elismerte, hogy képviselőtársuknak semmilyen bizonyítéka nincs, állítása hitvány rágalom - írta Gréczy Zsolt.

Ha Simonka mentelmi joga áprilisban megszűnik, az eljárás újra indul ellene. De hogy addig se ússza meg a dolgot, Gyurcsány Ferenc a jó hírnév megsértése miatt polgári pert is indít ellene - zárult a közlemény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Az elmúlt négy év felejthetetlen volt” – videóban búcsúzik Melania Trump

„Az elmúlt négy év felejthetetlen volt” – videóban búcsúzik Melania Trump

Megérkezett Moszkvába Navalnij

Megérkezett Moszkvába Navalnij

Egy kisebb szerkesztőség dolgozik azon, hogy Szijjártó Pétert nagyon fontos embernek lássuk

Egy kisebb szerkesztőség dolgozik azon, hogy Szijjártó Pétert nagyon fontos embernek lássuk