szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Korcsmáros Krisztián személyében új polgármestert, és részben új képviselőket választottak vasárnap a Zala megyei Petriventén, ahol a képviselők többsége júliusban a testület önfeloszlatásáról döntött.

Nyakó Melinda, a település jegyzője elmondta, hogy a település 333 szavazásra jogosult polgára közül 213-an adták le voksukat az időközi választáson.

A három független polgármesterjelölt közül Korcsmáros Krisztián 85-öt szavazatot kapott. A második helyen Pintarics Tibor végzett 66 szavazattal, a harmadik az eddigi polgármester, Trojkó Tamás lett 62 vokssal. A kilenc független képviselőjelölt közül Horváth István, Kuzma Klaudia, Kém Angéla és Pintarics Tibor lett az új képviselő-testület tagja, utóbbi kettő az eddigi testületben is szerepelt.

A polgármesterjelöltekre adott szavazatok mindegyike érvényes volt, a képviselőjelöltekre adott voksok között három érvénytelent találtak.

Az alig 400 lakosú Petriventén júliusban, rendkívüli testületi ülésen - a polgármester távollétében - döntöttek szakmai okokra hivatkozva az önfeloszlatás mellett. A polgármesterrel együtt öttagú testületből egy tartózkodás mellett hárman szavazták meg az egyik képviselő felvetését.

Trojkó Tamás addigi polgármester akkor arról beszélt: etikátlannak tartotta, hogy távollétében döntöttek a képviselők az önfeloszlatásról. A jegyző azonban azt mondta, törvényes volt a döntés.


 
 
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!