szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Együtt élt egy pár, hét kiskorú gyerekük és a vádlott, aki a felnőttek gondozásában állt. A 11 éves kislány azért állt rá, hogy bevegye az anyja által gondozott nő nyugtatóit, mert abban bízott, hogy ezzel kimenti az előzetesből nemi erőszakkal vádolt apját.

Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy nő ellen, aki Dunaegyházán gyógyszerekkel akarta megmérgezni gondozójának 11 éves lányát – közölte a megyei főügyészség szerdán.

A vádlott közös háztartásban élt Dunaegyházán az őt gondozó nővel, annak élettársával és hét gyermekükkel.

A gondozó élettársa ellen tavaly novemberben erőszakos közösülés bűntette és más bűncselekmények miatt büntetőeljárás indult, majd előzetes letartóztatásba helyezték, mert azzal gyanúsítják, hogy megerőszakolta a vádlottat.

Apját akarta megmenteni a gyógyszerek beszedésével a kislány

Az erőszakos közösülés miatt folyó eljárás megrontotta a vádlott és a gondozója közötti jó viszonyt, de a nő továbbra is ellátta a vádlottat. A nyugtatókat és altatókat rendszeresen szedő vádlott 2013. április 21-én a lakás konyhájában egyedül maradt gondozójának 11 éves lányával, és azt ígérte a gyermeknek, hogy ha beveszi az általa adott gyógyszereket, akkor olyan vallomást tesz, amelynek alapján a gyermek apja hazajöhet az előzetes letartóztatásból.

Ezután a vádlott átadott a gyermeknek két fajta, összesen 12 szem nyugtatót, amelyeket a lány lenyelt. A gyermekkorú sértett rövid időn belül rosszul lett, majd az édesanya által értesített mentők kórházba vitték, ahol kimosták a gyomrát.

A közlemény szerint a gyermek enyhe fokú mérgezést szenvedett, azonban a gyors és szakszerű orvosi ellátás hiányában a mérgezés halálos kimenetelű is lehetett volna.

A kiemelt jelentőségű bűnügy vádlottját a főügyészség 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolja.

A megyei főügyészség közleménye kitér arra, hogy a bűncselekmény miatt 10 évtől 20 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pár kérdés után rögtönzött kordonozással védték a minisztereket a Szájerről kérdező újságíróktól

Pár kérdés után rögtönzött kordonozással védték a minisztereket a Szájerről kérdező újságíróktól

Egyben leszállt a kínai holdszonda, nemsokára elkezdi gyűjteni a Hold köveit

Egyben leszállt a kínai holdszonda, nemsokára elkezdi gyűjteni a Hold köveit

100 százalékos táppénz jár egy DK-s vezetésű kerületben Budapesten

100 százalékos táppénz jár egy DK-s vezetésű kerületben Budapesten