szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

De szerintük most hazudnak, mert nem is annyiért pakolták a homokzsákot.

Közleményben tiltakozik a Terrorelhárítási Központ Társadalmi Kapcsolatok Osztálya az átlátszó.hu cikke miatt. Az MTI-hez eljuttatott közleményben az olvasható, hogy Becker András Mennyiért pakol homokzsákot egy terrorelhárító? című cikkének "hazug állításait és spekulatív következtetéseit a Terrorelhárítási Központ vezetése és teljes állománya már a cikk megjelenése napján is határozottan visszautasította."

A TEK fájlalja az árvízi munkáját "kritizáló és lejárató hazugságáradatot." Ugyanakkor kifejezik, hogy ők "tisztelik és becsülik az atlatszo.hu portált, fontos dolgot tesznek, szükség van rájuk", bár nem világos, hogy ebben is osztozik-e  a teljes állomány.

A terrorelhárítók szerint az átlátszó újságírója adatkéréssel fordult hozzájuk, aminek eleget tettek, majd újabb adatigénylés történt, és erre már nem volt idejük válaszolni, a cikk mégis megjelent.

"Ennek következménye, hogy mindaz, amit leírt (ahogy kultúrországokban nevezik): szemenszedett hazugság" - írja a közlemény. Hozzáteszik: "a cikkben felvázolt következtetések és állítások minden ésszerűséget nélkülöznek, a szerző által bemutatott számok köszönő viszonyban sincsenek a valósággal."

A TEK feljelentést tesz az ügyben.

Az Átlátszó a tegnap beérkezett helyreigazítási kérelmet elutasította, mivel szerintük abban semmilyen új, az eredeti cikk állításait megkérdőjelező információ nem szerepelt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt az új lencse, amely 1000-szer vékonyabb a hajnál

Itt az új lencse, amely 1000-szer vékonyabb a hajnál

Szabadulna Zamárdi a Balaton Sound fesztiváltól, evezős buli lehet helyette

Szabadulna Zamárdi a Balaton Sound fesztiváltól, evezős buli lehet helyette

Két hónapra a bérek száz százalékára emelik a táppénzt Csehországban

Két hónapra a bérek száz százalékára emelik a táppénzt Csehországban