szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Összesen 107 szegedi megállóhelyen szerelnek fel utastájékoztató kijelzőket, amelyek tavasztól informálnak a járatokról. Az Szegedi Közlekedési Társaság diszpécserközpontját is fejlesztik. A cég összes járművén szintén lesz kijelző – írja a Délmagyarország.

A tendernyertes Delta Systems Kft.-vel 2012 októberében írtak alá szerződést intelligens diszpécserrendszer kialakításáról, utastájékoztatási és utasinformációs rendszer fejlesztéséről, kiépítéséről és beüzemeléséről.

A nettó 391 millió forintos fejlesztés egyik látványos része a kijelzők felszerelése 107 megállóban. Ezeken láthatják majd az utasok, mikor érkezik a következő járat.

Emellett hardver- és szoftverfejlesztést hajtanak végre az SZKT diszpécserközpontjában, 119 fedélzeti kommunikációs egységet építenek be a járműveken. Az SZKT össze járművén lesz kijelző: 196 újat építenek be, valamint a meglévők bekapcsolják a rendszerbe.

Felállítanak még két érintőképernyős webterminált, amelyeken útvonalat lehet majd tervezni, 21 csomópontban pedig jelzőlámpa-programozást végeznek, hogy előnyben réeszesítsék a tömegközlekedést.

A cikk szerint az utastájékoztató rendszer kiépítése eddig terv szerint halad. Októberben a kivitelező leszállította az összes eszközt és szoftvert.

A megállókban lévő kijelzőkön járatokra vonatkozó információ csak a teljes rendszer tesztelése után jelenik majd meg. A szerződés szerint 2014 tavaszán kell a kivitelezőnek átadnia a kész rendszert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megtiltotta a kormány, hogy adót emeljenek az önkormányzatok

Megtiltotta a kormány, hogy adót emeljenek az önkormányzatok

Így néz ki Trumpék utolsó karácsonya a Fehér Házban

Így néz ki Trumpék utolsó karácsonya a Fehér Házban

Joe Biden kisebb balesetet szenvedett

Joe Biden kisebb balesetet szenvedett