szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Átlátszó nem talált olyan egykori Marslakók-szereplőt, akit kártalanítottak volna, és sem Jáksó László, sem az MTVA nem adott tájékoztatást annak az 5 milliónak a sorsáról, amit erre szántak volna.

Helyreigazítás

A 2014. január 16-i Átlátszó: 5 milliót szántak rá, de nem kártalanították a Marslakók-szereplőket című cikkben valótlanul híreszteltük, hogy a Marslakók című filmsorozat megszüntetését követően Boronyák Gergely színész nem kapott semmit abból a pénzből, amelyet a Marslakók Produkciós Kft. számára – a cégnek a lekötött színészek elbocsátásából eredő kára rendezésére – az MTVA a sorozat megszüntetéséről szóló megállapodás szerint fizetett ki. A valóság ezzel szemben az, hogy ezen összegből a Marslakók Produkciós Kft. nettó 119.000 forintot Boronyák Gergelynek kifizetett.  

Miután az Átlátszó peres úton elérte, hogy az MTVA és Marslakók Produkciós Kft. között megkötött szerződéseket hozzák nyilvánosságra, a sorozat egyik főszereplője, Boronyák Gergely jelentkezett a lapnál, hogy elmondja: bár a szerződésben az áll, hogy Jáksóék 5 millió forintot kaptak a lekötött színészek kártalanítására a szappanopera bukása után, ő ebből egy fillért sem látott.

A szerződésből kiderül, a Marslakók Produkciós Kft.-nek összesen 85 millió forintot fizetett ki az MTVA a projekt lezárására, ebből 5 millió forint volt “a színészek felmondásából eredendően fizetendő” összeg. Ez a pénz a szerződés szerint “a lekötött színészek elbocsátásából fakadó kár egy méltányos részét rendezi”. A szerződés alapján ezt a pénzt a Marslakók Produkciós Kft meg is kapta, ám Boronyák azóta sem kapott semmit belőle – írja a lap.

Jáksó László nem beszél
©

Az Átlátszó úgy tudja, a színészeknek nem is járt volna lelépési pénz, mivel olyan szerződésük volt, amit azonnali hatállyal, bármilyen végkielégítés nélkül felmondhattak. Így már az is kérdés, hogy az MTVA egyáltalán miért döntött úgy, hogy ezt az 5 millió forintot odaadja a műsorkészítőnek.

Boronyák Gergely hangsúlyozta, nem is ezzel volt a gond, tehát nem a pénz hiánya miatt háborodott fel, sokkal inkább azért, mert így úgy tűnik, mintha ő hazudott volna. A színész ugyanis mindenkinek azt mondta, hogy nem kapott úgymond végkielégítést, ám miután at MTVA és a Marslakók Produkciós Kft. közötti szerződés nyilvánosságra került, benne az 5 milliós összegel, többen megkérdőjelezték szavahihetőségét.

Jáksó közölte, ők mindig, mindent arra fordítottak, mint amit a szerződés kikötött számukra. A lap felvetésére, hogy ők viszont úgy tudják, hogy a lekötött színészek ezt a pénzt nem kapták meg, Jáksó kitérő választ adott. Mint mondta, ezzel nem tud vitatkozni, mivel titoktartási kötelezettsége van.

A pénz sorsáról nemcsak a színészeknek, az MTVA-nak sincs semmilyen információja. “A szerződésben megjelölt bontáson túl az MTVA-nak nincs tudomása a partner által lekötött színészek felmondásából  eredő költség kifizetésről sem a személyek, sem a jogcím, sem az összegszerűség vonatkozásban” – közölte a szervezet, hozzátéve, hogy az MTVA szerződésszerűen teljesített, a teljes költségből pedig a Marslakók Produkciós Kft. az MTVA által ismeretlen bontásban teljesített tovább.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Román táncosnőket raboltak ki az M5-ös autópályán – videó

Román táncosnőket raboltak ki az M5-ös autópályán – videó

30 év múlva 3 millióval kevesebb magyar lehet a Kárpát-medencében

30 év múlva 3 millióval kevesebb magyar lehet a Kárpát-medencében

A magyar tinilányok fele kapott már kéretlenül képet valaki más intim testrészéről

A magyar tinilányok fele kapott már kéretlenül képet valaki más intim testrészéről