szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa jövő csütörtökön írja alá a hatósági szerződést a Klubrádióval a 92,9 MHz-es budapesti, ingyenesen használható közösségi frekvencia használatáról a médiaszolgáltató ütemezési kérelmének megfelelően, így a rádió jövő péntektől már az új hullámhosszon adhatja adását - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint ugyanezen a napon szünteti meg a médiatanács és a rádió azt a szerződést, amely a Klubrádió által jelenleg használt 95,3 MHz-es frekvencián jogosítja műsorszórásra a rádiót. Ennek megszüntetését jogszabály írja elő, egy médium ugyanis ugyanazon vételkörzetben nem rendelkezhet két frekvenciával. 

A döntéseknek köszönhetően a Klubrádió hallgatóinak egyetlen percig sem kell nélkülözniük a műsort, teendőjük mindössze annyi, hogy 2014. február 14-én 0 órától a 95,3 MHz-ről a 92,9 MHz-re kell állítaniuk készülékeiket - közölte a hatóság.

Tudatták azt is: a médiatanács a Klubrádiónak a frekvenciaváltás zökkenőmentes lebonyolítása érdekében tett több javaslatát elfogadta, és a felek egyeztetésének megfelelően beépítette a szerződésbe.

A közlemény emlékeztet arra: a médiatanács a Fővárosi Ítélőtábla döntésének alapján 2013. október 30-án indította meg a hatósági eljárást a Budapest 92,9 MHz körzeti rádiós műsorszolgáltatási jogosultság hasznosítására vonatkozó szerződés hatósági szerződéssé alakítására és a Klubrádió közösségi médiaszolgáltatásként történő elismerésére. 

A grémium tavaly novemberben küldte meg a Klubrádiónak a Budapest 92,9 MHz-re vonatkozó hatósági szerződés tervezetét, és annak a hatósági szerződésnek a közös megegyezéssel történő megszüntetését tartalmazó tervezetét, amely a rádió jelenlegi frekvenciájára vonatkozik. 

A Klubrádió december 3-ai beadványában biztosította együttműködéséről a testületet, de felvilágosítást kért az eljárással kapcsolatban, december 16-án pedig a Budapest 92,9 MHz besugárzási tervének elkészítéséhez szükséges adatokért fordult a hatósághoz.  

A médiatanács válaszlevelében tájékoztatta a Klubrádiót, hogy a frekvenciaváltásra - más, korábban frekvenciát váltó rádiókhoz hasonlóan - a médiaszolgáltatás megszakítása nélkül kerülhet sor, az NMHH pedig két napon belül szolgáltatta a kért adatokat. 

A Klubrádió a 2014. január 30-án érkezett beadványában további módosítási javaslatokat is előterjesztett, amelyeket a médiatanács az eheti ülésén meghozott döntésével elfogadott hatósági szerződésbe beépített.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Patkányokkal teli csatornába zuhant egy férfi New Yorkban

Patkányokkal teli csatornába zuhant egy férfi New Yorkban

Te nem vagy Zlatan, ne hívd ki magad ellen a vírust!

Te nem vagy Zlatan, ne hívd ki magad ellen a vírust!

Túl nagyra nőtt, ezért statuálhatnak példát a Google-lal Amerikában is

Túl nagyra nőtt, ezért statuálhatnak példát a Google-lal Amerikában is