szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Index közölte azt a levelet, amelyben a Fővárosi Választási Iroda helyettes vezetője tájékoztatja a jegyzőket arról, hogy a Nemzeti Választási rendszer nem használható, ezért használjanak mást a jelöltállítási adatok rögzítésére.

A Nemzeti Választási Rendszer, vagyis a választásokra kialakított informatikai rendszer az új, dedikáltan választási célra használható kerületi munkaállomásokról nem érhető el - ezt tartalmazza kissé nyakatekertebb megfogalmazásban az a levél, amelyet az Index.hu közölt csütörtökön, és amelyet a Fővárosi Választási Iroda helyettes vezetője küldött február 18-án hétfőn több fővárosi önkormányzat jegyzőjének.

Az Index már szerdán megírta ezt, de aznap több cáfolat érkezett rá, például Gulyás Gergely fideszes képviselő, valamint a Nemzeti Választási Iroda bizonygatta, hogy a rendszer működőképes.

Az ellenzéki összefogás pártjai elvesztették bizalmukat a választási rendszer megfelelő működésében, az adminisztráció felkészültségében - közölte csütörtökön Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke.

 Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció alelnöke arról beszélt, a választási szervek bakik és hibák sorozatát követték el az elmúlt hetekben, ennyi hibánál pedig a szándékosság gyanúja is felvetődik. 

Az Egyesült Államokban élőknek rossz időpontot, az Angliában élőknek rossz helyszínt adtak meg a szavazáshoz, sokan nem kapták meg időben a választási értesítőt, majd kiderült, hogy problémák vannak a választási informatikai rendszerrel, helyette az anyakönyvi nyilvántartási rendszert kell használniuk a választási irodáknak, az Összefogás több egyéni jelöltje pedig hibás ajánlóívet kapott - sorolta. Kitért arra, hogy a választási informatikai rendszerben egy ideig azt lehetett látni, hogy a budapesti 6. választókerületben kétszer - dr. Vas Imre és Dr. Vas Imre néven - is nyilvántartásba vették a Fidesz-KDNP jelöltjét. Szerinte ez a 1,5 milliárd forintból kiépített informatikai rendszer teljes alkalmatlanságát jelzi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Képregénycsomagot ajánlott fel az egészségügyi dolgozóknak egy fővárosi bolt

Képregénycsomagot ajánlott fel az egészségügyi dolgozóknak egy fővárosi bolt

A bolgár miniszterelnök elismerte, hogy megbukott

A bolgár miniszterelnök elismerte, hogy megbukott

Elmarad a Forma-1-es Kanadai Nagydíj, Törökország lehet a beugró

Elmarad a Forma-1-es Kanadai Nagydíj, Törökország lehet a beugró