szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Holtpontra jutott a nyomozás a januári bankrobbantás ügyében. Majdnem ezer embert ellenőriztek a rendőrök, eddig eredménytelenül. Ha nem jelentkezik egy tanú, eredménytelenül zárulhat az ügy.

Holtpontra jutott a januári, Lehel úti bankrobbantás ügyében folytatott nyomozás – értesült a Blikk.

A keddi lapszámban azt írták: egyelőre egy hajléktalan férfi vallomása és biztonságikamera-felvételek vannak a rendőrök kezében. Az előbbi legfeljebb a hangját ismerheti fel az elkövetőnek, mivel a bukósisak miatt nem látta az arcát. A felvételek pedig arra voltak jók, hogy a motor típusát megállapítsák, ez alapján azonban nem akadtak a férfi nyomára. Eddig közel ezer embert ellenőriztek a titkosszolgálatok, a terrorelhárítók és a rendőrség – eredménytelenül.

A rendőrség most azzal próbálkozik, hogy korábbi bankellenes támadásokat vizsgál ki – mondta a lapnak egy rendőrségi forrás. Volt olyan ügy, ahol csak üvöltözött a felháborodott ügyfél, máshol a kirakatot is betörték. A januári bankrobbantás elkövetője DNS-nyomokat sem hagyott a helyszínen, ezért – hacsak nem jelentkezik egy tanú – eredménytelenül zárulhat a nyomozás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!